Šodienas redaktors:
Lauma Lazdiņa

Huligāni Rīgā auto riepām izlaiž gaisu un atstāj paziņojumus. Policija sāk resorisko pārbaudi (14)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīdzinieki sākuši celt trauksmi par to, ka automašīnām tiek pārdurtas riepas. Turklāt pie pārdurtajām riepām atstātas arī aizdomīgas lapiņas ar vēstījumu.

Valsts policija ir saņēmusi info par vairākiem gadījumiem, kad Rīgā novietotām auto no riepām ir izlaists gaiss un uz auto atstātas vēstules. Ir info par vairākiem šādiem gadījumiem, taču šobrīd ir saņemts tikai 1 iesniegums no cietušā.

Sākta resoriskā pārbaude un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Policija aicina ikvienu būt vērīgiem un, pamanot aizdomīgas personas rosāmies gar svešiem spēkratiem, zvanīt 110! Par šādām darbībām personas var tikt sauktas pie administratīvās atbildības par sīko huligānismu.

"Apollo.lv" vēstīja, ka otrdienas rītā vairākus Grīziņkalna iedzīvotājus pie transportlīdzekļa sagaidīja tukša riepa un vējstiklā novietota klibā latviešu valodā rakstīta lapele no vides aktīvistiem. Izrādās, šādas protesta akcijas ir daļa no starptautiska "aktīvistu" tīkla.

Skrejlapu parakstītājs ir "The Tyre Extiguishers" un norādīta arī saite uz aktīvistu mājas lapu. Apmeklējot šo vietni, uzreiz lasāms starptautisko neatkarīgo aktīvistu tīkla mērķis.

"Mēs esam riepu iztukšotāji. Mēs esam cilvēki no dažādiem dzīves gājumiem ar vienu mērķi: padarīt milzīgu un piesārņojošu 4x4 automobiļu turēšanu neiespējamu pilsētu teritorijās visā pasaulē. Mēs aizstāvamies pret klimata pārmaiņām, gaisa piesārņojumu un nedrošiem autovadītājiem."

Nepalaid garām!
Uz augšu