:format(webp)/nginx/o/2023/10/23/15675004t1hb5c4.jpg)
Liela daļa Latvijas iedzīvotāju saskaras ar dažādu vitamīnu un vērtīgu mikroelementu trūkumu – par D vitamīnu ir runāts daudz, taču bieži mēs nepelnīti aizmirstam Omega-3. “Omega-3 deficītu var novērst, divreiz nedēļā apēdot apmēram 200 gramus zivs, vēlams, treknas. Taču pētījumi rāda, ka Latvijā vairums cilvēku regulāri neēd pat tik nelielu daudzumu zivju. Alternatīva ir zivju eļļa. Taču es pati esmu pārliecinājusies par to, ka ne visas aptieku plauktos esošās zivju eļļas ir vērts pirkt. Lūk, ieteikumi, kam būtu jāpievērš uzmanība, lai nenopirktu “tukšumu”,” stāsta uztura speciāliste un RSU pasniedzēja Ksenija Andrijanova.