Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Dzīve bez tehnoloģijām: ko par to domā mūziķis Aivo Oskis

Foto: Publicitātes foto

Tikko izdots jaunais singls Gaiss tīrs, darbošanās ierakstu studijas telpās, satura radīšana un dinamika – notikumi, kas šobrīd raksturo dziedātāju Aivo Oski. Ikdienas skrējienā ļoti labi palīdz kārtīgs miegs, pilnvērtīgs uzturs un mazie palīgi – telefons un pulkstenis, gadžeti ko Aivo izmanto satura veidošanai un komunikācijai sociālajos medijos.

“Mana ikdiena ir mainīga un bieži vien neprognozējama. Mani var sastapt saviesīgos pasākumos, esmu ļoti sabiedrisks un man patīk doties ārpus mājas uz dažādiem burziņiem. Esmu izvēlējies savu dzīvi saistīt ar mūziku, bet, ja būtu jāizvēlas kāda cita profesija, izvēlētos darbu reklāmas aģentūrā. Starp citu, esmu ieguvis arī bakalaura grādu mārketingā Londonā,” par sevi stāsta mūziķis.

Tomēr augstskolas diploms nav vienīgais viņa palīgs sociālo mediju satura veidošanai. Aivo ir viens no #TeamGalaxy komandas un savā ikdienā izmanto Galaxy ekosistēmas priekšrocības. Kurām funkcijām viņš dod priekšroku un ko domā par dzīvi bez tehnoloģijām, stāsta pats mākslinieks.

Tehnoloģiju rīki ikdienā

Mans lielākais palīgs ir Galaxy Fold5 viedtālrunis – šis telefons ir teju aizstājis manu portatīvo datoru. Galaxy Fold5 praktiskais dizains piedāvā divas izmēru iespējas – aizvērts tas ir kompakts un parocīgs, bet atvērts – pietiekami liels, lai skatītos iemīļotus seriālus, filmas un ērti izdarītu visu darbam nepieciešamo, gluži kā datorā vai planšetē. Arī kameras funkcijas un režīmi – Pro video, Portrait video un Director’s view – ir iespaidīgas, jo šķiet, ka man katru dienu ir līdzi vesela fotostudija. Atceros, ka pirms manā rīcībā nonāca Samsung telefons, bieži vien meklēju profesionālo filmēšanas tehniku un komandu, lai veidotu saturu, bet tagad tas nav nepieciešams, jo visu varu paveikt pats, izmantojot tikai viedtālruni.

Vai iespējama dzīve bez gadžetiem?

Iespējams, ka paņemt pauzīti no sociālo mediju lietošanas un telefona būtu labi, atrastos laiks kādiem jauniem hobijiem, taču jāatzīst, ka ierīces ir liela daļa no mana tēla un darba. Es izmantoju Galaxy ekosistēmas produktus un atzinīgi novērtēju to kvalitāti. Līdzās Galaxy Fold5 un Galaxy Buds2 Pro bezvadu austiņām, mans sabiedrotais ir arī viedpulkstenis Galaxy Watch6 Classic. Es aktīvi sekoju līdzi noietajiem soļiem un miega rādītājiem. Esmu uzsācis sacensību ar sevi, ja vienu dienu nostaigāju 10 tūkstošus soļus, tad nākamajā vēlos noiet tikpat vai vairāk. Soļus krāju gan ejot pastaigās, gan sporta zālē, gan tautas deju nodarbībās. Tādēļ, tomēr saku nē – nav iespējams dzīvot bez gadžetiem, tehnoloģijas tomēr ir pārāk liela daļa no manas ikdienas, lai tā vieglu sirdi varētu sākt dzīvot bez tām. Turklāt tās paver tik daudz jaunu iespēju. Galvenais izmantot tās jēgpilni un velīt laiku sev un tuvajiem arī bez digitālās pasaules klātbūtnes.

Padomi, ja vēlies kļūt par satura veidotāju

  1. Regulāri veidot saturu un ļaut sekotājiem izteikt savu viedokli ir nozīmīgs satura veidotāja uzdevums. Bieži, liekot publikāciju, iekļauju arī kādu jautājumu, lai iepazītu un uzzinātu vairāk par saviem sekotājiem. Man pašam ir interesanti uzzināt, kādi cilvēki man seko, kādas ir mūsu kopīgās intereses. Es nebaidos no viedokļiem un cilvēku domām – tā ir realitāte un es kā satura veidotājs vēlos iepazīt un uzzināt to, kas notiek man apkārt.
  1. Svarīgi sekot līdzi sava profila datu analīzei, lai labāk saprastu, kāds saturs uzrunā sekotājus. Tomēr noteikti jāpatur prātā, ka galvenokārt jau saturs jārada tāds, kāds patīk pašam, tad arī izdosies atrast sekotājus, kas domā līdzīgi.
  1. Kvalitatīva kamera ir must-have. Mana telefona kameras kvalitāte ļoti ir uzlabojusi ikdienas darba procesu, jo varu paļauties, ka saturs sanāks lielisks pat tad, ja to radīšu pats. Kur esmu, tur filmēju, un viss izskatās kvalitatīvi un profesionāli, tāpēc ieguldījums kvalitatīvā telefonā noteikti atmaksāsies.
  1. Esošajiem un topošajiem satura veidotājiem jādomā arī par konfidencialitāti un datu drošību. Tehnoloģiju laikmetā ir vairāki izaicinājumi, kas saistīti tieši ar saturu veidošanu un koplietošanu. Es visus savus sociālo mediju profilus aizsargāju ar vairāku faktoru autentifikāciju. Datus glabāju droši un regulāri dublēju, gadījumam, ja kāda no mediju platformām nestrādā vai pazaudē manu saturu. Samsung ierīcēs par papildu drošību un ļaunprātīgu datu noplūdi un aizsardzību pret citiem digitālajiem uzbrukumiem, rūpējas Samsung Knox drošības platforma, kas automātiski jau iebūvēta viedtālrunī.

Uzzini vairāk par jaunajiem Samsung Galaxy Flip5 un Galaxy Fold5 sērijas viedtālruņiem un citām Galaxy ekosistēmas ierīcēm, kas palīdzēs atklāt jaunu pasauli un piedzīvot episkus mirkļus šeit.

Uz augšu