VIDEO Brīvprātīgais latviešu karavīrs izraisa letālu avāriju alkohola reibumā un aizbēg uz Ukrainu

Foto: Ekrānuzņēmums no "4. studijas" sižeta

Brīvprātīgais latviešu karavīrs, kurš atgriezies atvaļinājumā no kara Ukrainā, alkohola reibumā izraisīja avāriju, kurā gāja bojā cilvēks. Iespējamais vainīgais atkal ir devies uz Ukrainu, tāpēc izmeklēšana ir apstājusies, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Pagājušā gada 5. novembrī Saldū, autoceļa Rīga–Liepāja 101. kilometrā, notika frontāla sadursme. Tajā gāja bojā kravas busiņa vadītājs. Otrs transporta līdzekļa vadītājs, vārdā Ulvis, spriežot pēc ierosinātā kriminālprocesa, auto vadījis reibumā un tiek uzskatīts par aizdomās turēto. Viņš bija atgriezies mājās atvaļinājumā no dienesta Ukrainā.

Lai arī kopš sadursmes pagājis jau gads un aizdomās turētā vaina ir teju pierādīta, izmeklēšana Valsts policijā ir iestrēgusi, jo aizdomās turētais pēc atveseļošanās slimnīcā devies atpakaļ uz karadarbības zonu Ukrainā. Par to ir sašutusi sieviete, kuras uzņēmumā bojāgājušais liktenīgajā dienā noīrēja kravas busiņu.

Bojā gājušais cilvēks brauca ar īrētu kravas autobusu. Izmeklēšana ir apstājusies, tādēļ auto izīrētāja nevar saņemt apdrošināšanas atlīdzību. Valsts policijā norādīja - avārijas izraisītājam nav bijis lieguma izbraukt no valsts.

Plašāk "4. studijas" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu