Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video “Alaska Airlines” pasažieru lidmašīnai lidojuma laikā nokritušas avārijas izejas durvis (4)

Foto: twitter.com

Aviokompānijas “Alaska Airlines” pasažieru lidmašīna “Boeing 737 MAX 9” veikusi avārijas nosēšanos salona spiediena samazināšanās dēļ.

Lidmašīna 5. janvārī veica lidojumu no Portlendas uz Ontario. Neilgi pēc izlidošanas aptuveni piecu tūkstošu metru augstumā lidmašīnas avārijas izejas durvis izsprāga. Apkalpe nolēma atgriezties izlidošanas lidostā. “Boeing” droši nolaidās 35 minūtes pēc pacelšanās.

Lidmašīnā atradās 171 pasažieris un seši apkalpes locekļi. Neviens no viņiem netika ievainots.

“Šis negadījums parāda, cik svarīgi ir pasažieriem piesprādzēties ar drošības jostām, pat ja drošības jostu zīmes nav iedegtas,” aģentūrai Reuters sacīja aviācijas drošības eksperts Entonijs Brikhauss. “Šī ir ļoti, ļoti nopietna situācija, kas varēja beigties daudz sliktāk,” viņš teica. “Ja kāds būtu sēdējis šajā sēdeklī un nebūtu piesprādzējies, iznākums varētu būt citāds.”

“Boeing 737-Max” aviokompānijai tika piegādāts tikai pagājušā gada oktobrī, ziņoja CBS. “Mēs strādājam, lai iegūtu vairāk informācijas, un sazināmies ar mūsu klientu, aviokompāniju,” pēc incidenta paziņoja “Boeing”. Uzņēmuma tehniskā komanda ir arī gatavībā, lai atbalstītu izmeklēšanu.

“Alaska Airlines” ir paziņojusi, ka uz laiku pārtrauks lidojumus ar visām 65 “Boeing 737 Max 9” lidmašīnām.

“Boeing” amatpersonas savukārt paziņoja, ka ievāc papildu informāciju par incidentu un ir gatavas iesaistīties izmeklēšanā.

2019. gada pavasarī lielākā daļa pasaules aviokompāniju uz laiku apturēja “Boeing 737 MAX” lidmašīnu lidojumus. Iemesls tam bija divas aviokatastrofas ar šo laineri sešu mēnešu laikā: 2018. gada 29. oktobrī Indonēzijā avarēja uzņēmuma “Lion Air” “Boeing”, bet 2019. gada 10. martā Etiopijā – “Ethiopian Airlines” lidmašīna, abās avārijās kopumā gāja bojā 346 cilvēki.

Plašsaziņas līdzekļos tika publicēti kadri, kuros redzama lidmašīna katastrofas brīdī.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu