Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Sārts par Putina sarunu ar Karlsonu: tā nav žurnālistika, bet gan diktatora apkalpošana (10)

Foto: Gavriil Grigorov / Kremlin Pool / ZUMAPRESS.com

Krievijas diktators Vladimirs Putins intervijā bijušajam ASV telekanāla "Fox News" raidījuma vadītājam Takeram Karlsonam mudināja Vašingtonu atzīt Maskavas intereses un pārliecināt Ukrainu sēsties pie sarunu galda. Visu intervijas atreferējumu iespējams izlasīt šeit. NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru vadītājs Jānis Sārts uzsver - intervija nebija žurnālistika, bet gan diktatora apkalpošana.

Sārts norādīja, ka šī tā sauktā intervija ir informācijas operācija, kas galvenokārt paredzēta Rietumu auditorijai.

"Tas nav Takers Karlsons, kas to izdomājis. Tas ir lēmums no Kremļa, ka šobrīd ar šo cilvēku šī intervija būtu lietderīga. Aptuveni paredzot tos apstākļus, kādos šī intervija notiks," komentēja Sārts.

Sārts aicināja arī neņemt vērā Putina apgalvojumus par to, ka viņam nav nekādas intereses Latvijā un Polijā.

"Mums jārēķinās, ka viņa apgalvojums nevis ataino viņa viedokli vai patiesību, bet ataino to, ko viņš gribēja pateikt konkrētai auditorijai, kuras dēļ viņš šo interviju sniedza," skaidroja Sārts.

Viņš uzsvēra, ka intervija notiek laikā, kad tuvojas ASV prezidenta vēlēšanas un tiek pieņemti lēmumi, kas svarīgi Ukrainai.

Intervija bija pirmā, ko Putins sniedzis kādam Rietumu mediju pārstāvim kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs vēl pirms intervijas publiskošanas aicināja nepārspīlēt tās nozīmi.

"Atcerieties, jūs klausāties Vladimiru Putinu, un jums nevajadzētu uztvert kā patiesību visu, ko viņš saka," mudināja Kērbijs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu