Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ukrainas izlūkdienesta vadītājs apgalvo, ka centīsies panākt Krievijas “pilnīgu sabrukumu” (12)

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) vadītājs Kirilo Budanovs
Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) vadītājs Kirilo Budanovs Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) vadītājs Kirilo Budanovs paziņojis, ka Kijivas uzvara karā tiks sasniegta tikai pēc Krievijas “pilnīga sabrukuma”.

“Programmas maksimums mums ir ne tikai konstitucionālo robežu sasniegšana, bet arī okupācijas valsts pilnīgs sabrukums, kas ienaidnieka teritorijas lieluma dēļ var notikt tikai no iekšienes,”

viņš sacīja intervijā Ukrainas izdevumam “Novoe Vremya”.

Budanovs arī pieļāva sarunu sākšanu starp karojošajām pusēm, bet tikai tad, ja Ukrainas teritorija tiks atbrīvota 2014. gada februāra robežās vai ja Ukrainas bruņotajiem spēkiem būs ievērojams pārsvars kaujas laukā. “Protams, to var panākt ne tikai kombinētā veidā. Taču, lai tas notiktu, Ukrainai ir jāiegūst ievērojamas priekšrocības kaujas laukā,” sacīja Ukrainas izlūkdienesta vadītājs.

Viņš piebilda, ka Ukrainas pretuzbrukums nav devis vēlamos rezultātus, tāpēc Ukrainas bruņotie spēki mainīs savu stratēģiju un taktiku, un galvenais mērķis ir mainīt karadarbības raksturu, samazinot tajā tiešo kontaktu sadursmes.

Janvāra beigās Budanovs paziņoja par jaunu Ukrainas armijas pretuzbrukumu šopavasar. Pēc viņa teiktā, Krievijas spēki būs izsīkuši un nespēs veikt uzbrukuma operācijas “agrā pavasarī”.

Ukrainas pretuzbrukums 2023. gada vasarā beidzās ar neveiksmi: Ukrainas karaspēkam neizdevās gūt ievērojamus panākumus kaujas laukā un tas nesasniedza galveno mērķi - nepārgrieza sauszemes koridoru starp Krieviju un Krimu, kas ved caur okupētajām Doņeckas, Zaporižjas un Hersonas apgabala teritorijām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu