Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Ruks par agresīviem braucējiem: Iespējams, viņi ir daudz bīstamāki nekā daudzas lietas, kas ir kriminalizētas

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Tiklīdz tiek apspriesta satiksmes drošība, visbiežāk tiek prasīts viedoklis Satiksmes ministrijai, taču, saprotot, ka uz ceļiem kaut kā trūkst, nonākam pie policijas, kas atrodas Iekšlietu ministrijas pakļautībā. Raidījums "Zebra" tikās ar Valsts policijas priekšnieku Armandu Ruku, lai pārrunātu ceļu satiksmes drošības jautājumus un iespējamos uzlabojumus.

"Ko šodien dod tā policijas trafarētā automašīna, kad jau pēc dažām minūtēm visi draudzīgi padalās soctīklos, tai skaitā "Waze" platformā, ka ceļā ir ekipāža? Visi paliek uz to brīdi mierīgi, pabrauc policijai garām un tad jau atkal ierastā ritmā dodas tālāk," situāciju ieskicē Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, norādot, ka jākoncentrējas uz tehniku, kas palīdz noķert ātruma pārsniedzējus.

Tomēr var veidoties arī tādas situācijas, ka, ieraugot fotoradaru, šoferi ātrumu samazina, bet pēc tam atkal spiež pedāli grīdā. Tas liek secināt, ka arī policijas klātbūtne uz ceļiem ir nepieciešama. "Ir jābūt cilvēkiem ar mašīnām redzamiem. Tikai tad mēs varēsim kontrolēt satiksmi uz ceļiem," pauž "Zebras" vadītājs Pauls Timrots.

Runājot par neseno gadījumu Tīnūžos, kur kāds pārgalvīgs vadītājs, krietni pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, traucās pa apdzīvotu vietu, Ruks norāda: "Iespējams, šis ir daudz bīstamāk nekā daudzas lietas, kas ir kriminalizētas." Viņš uzsver, ka agresīviem braucējiem nedrīkst radīt nesodāmības apziņu.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu