Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Maljorkā un Ibizā noteiktās zonās aizliedz publiski lietot alkoholu

Foto: Schutterstock.com

Spānijas brīvdienu salās Maljorka un Ibizā sestdien stājās spēkā aizliegums publiski lietot alkoholu četrās ballīšu zonās, varasiestādēm mēģinot ierobežot tūristu antisociālo uzvedību.

Aizliegums, par kuru Baleāru salu valdība paziņoja piektdien, spēkā stājās sestdien pēc publicēšanas oficiālajā vēstnesī.

Tas nozīmē, ka četrās bēdīgi slavenās ballīšu zonās, piemēram, Maljorkas "Playa de Palma" pludmales posmos un publiskajās telpās būs aizliegta alkohola lietošana.

Gan atpūtniekiem, gan vietējiem, kurus pieķers, piemēram, ar atvērtu alus pudeli, draudēs 500-1500 eiro sods.

"Dekrēts par atbildīgu tūrismu" attiecas uz Palmas un Ljukmahora Maljorkā, kas ietver arī kūrortu "Playa de Palma" un ballīšu zonu "Magaluf". Ierobežojumi attiecas arī uz Santantoni de Portmanī Ibizā.

Katra no zonām, kurās noteikti ierobežojumi, gadā saņems četrus miljonus eiro par dekrēta izpildi. Līdzekļi tiks maksāti no tūrisma nodokļa ieņēmumi.

Aizliegums neattiecas uz bāru un restorānu terasēm un citām vietām, kur ir atļauts lietot alkoholu.

Alkoholu joprojām var pasniegt daudzajām ballīšu jahtām, kas kursē salās. Tomēr tagad viņiem jāievēro vienas jūras jūdzes (1,85 kilometru) distance no aizlieguma zonām. Turklāt jahtās vairs nav atļauts uzņemt vai izlaist viesus šajās zonās.

Maljorkas viesnīcu īpašnieku asociācija FEHM aizstāvēja varasiestāžu lēmumu, sakot, ka tas palīdzēs izbeigt "necivilizēto tūrismu".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu