Aizvien vairāk cilvēku vēlas uzlabot izskatu, sekojot iedomātiem skaistuma standartiem. Pieprasījums rada piedāvājumu. Nereti skaistuma procedūras notiek tā sauktajā pelēkajā zonā – vietās, kur cena ir zemāka, bet profesionālā kvalitāte un drošība veselībai apšaubāma. Biedrība “Dermatologi pret ādas vēzi” ceļ trauksmi: apdraudot cilvēku veselību, zeļ nereģistrētu lāzerpakalpojumu bizness, kamēr uzraudzības iestādes izliekas to nemanām. Arī tetovēšana un manikīrs, izmantojot UV lampas, var būt spēlēšanās ar uguni.

Vai, eksperimentējot ar savu izskatu, cilvēki apzinās veselības riskus, tajā skaitā tos, kas attiecas uz ādas onkoloģiskajām slimībām? Skaidro biedrības “Dermatologi pret ādas vēzi” izveidotājs un vadītājs, dermatologs Raimonds Karls.

Lāzerprocedūras – tas nav nevainīgi

Speciālisti vērš uzmanību uz to, ka pēdējos gados Latvijā ir atvērtas vairākas iestādes, kas aktīvi reklamē lāzerprocedūru pakalpojumus, dēvējot sevi par lāzerklīnikām un lāzerstudijām, kaut ar profesionālu ārstniecības iestādi tām nav ne mazākās saistības. Diemžēl mūsu likumdošanas nepilnību un nesakārtotības, kā arī uzraudzības iestāžu bezzobainās attieksmes dēļ šis bizness plaukst un zeļ, radot nopietnus veselības un pat dzīvības riskus saviem klientiem.

Lāzerprocedūras pie nereģistrētiem pakalpojumu sniedzējiem ir bumba ar laika degli.