No zemnieku saimniecībām arvien biežāk zog salīdzinoši dārgos augu aizsardzības līdzekļus (2)

TVNET/LETA
Foto: Reuters / Scanpix

Patlaban pieaudzis zādzību skaits no zemnieku saimniecībām, kas nodarbojas ar augkopību, pauda biedrībā "Zemnieku saeima".

"Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš skaidro, ka, ņemot vērā augu aizsardzības līdzekļu augsto cenu un pieprasījumu nelegālajā tirgū, garnadži sākuši pastiprināti apmeklēt saimniecības. Viņš norāda, ka vienas piecu litru augu aizsardzības līdzekļu kannas cena var sasniegt pat 400 eiro, kas zagļiem ir "labs ķēriens".

Lazdiņš novērojis, ka no saimniecībām izzagtie augu aizsardzības līdzekļi tālāk tiek pārdoti Lietuvā un Latvijā mazdārziņu īpašniekiem vai citiem saimniekiem.

"Gribu uzsvērt, ka tirgot un iegādāties izmantošanai augu aizsardzības līdzekļus drīkst tikai tie, kas saņēmuši speciālas atļaujas, jebkādas darbības melnajā tirgū ir kategoriski aizliegtas," pauž Lazdiņš.

Biedrībā norāda, ka lauksaimniekiem ir jāizvērtē riski, un augu aizsardzības līdzekļi jāglabā drošās, slēdzamās noliktavās, apsverot tās aprīkot arī ar videonovērošanas kamerām un kustību sensoriem.

Biedrība "Zemnieku saeima" ir lauksaimnieku organizācija, kas dibināta 1999.gadā. Biedrības biedri ir 800 mazu un lielu saimniecību no visas Latvijas. Biedri kopā apsaimnieko vairāk nekā 500 000 hektāru lauksaimniecībā izmantojamās zemes un saimniecībās nodrošina darbu vairāk nekā 4000 darbinieku.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu