Video Spēkrata vadītājs Gulbenē milzīgā ātrumā bēg no policijas, izraisot sadursmi ar likumsargu auto (2)

TVNET
Papildināts 14:04, 17. maijs, 2024
Spēkrata vadītājs Gulbenē milzīgā ātrumā bēg no policijas, izraisot sadursmi ar likumsargu auto
Spēkrata vadītājs Gulbenē milzīgā ātrumā bēg no policijas, izraisot sadursmi ar likumsargu auto Foto: Ekrānuzņēmums no valsts policijas video

Ceturtdien, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu "VW Golf", kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, likumsargi ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu piebrauca tai klāt, taču automašīnas vadītājs palielināja braukšanas ātrumu un sāka bēgšanu.

Reaģējot uz šo pārkāpēju, policisti izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un turpināja bēgt, vairākkārt rupji pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus.

Bēgošās automašīnas vadītājs Lejasciema pagastā uz autoceļa Vireši – Dūre - Lejasciems, iebraucot ceļa līkumā, zaudēja kontroli par automašīnas vadību, kā rezultātā notika sadursme ar Valsts policijas transportlīdzekli "VW Transporter". Ceļu satiksmes negadījumā cieta Valsts policijas darbinieks, kurš vērsās pēc medicīniskās palīdzības.

Pārbaudot vadītāju, konstatēts, ka 1964. gadā dzimušais vīrietis pie automašīnas stūres sēdies, būdams alkohola reibumā, proti, vīrieša izelpā konstatētas 1.27 promiles. Tāpat vadītājs nevarēja paskaidrot, kādēļ tā rīkojies.

Saistībā ar notikušo policijā šobrīd sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi. Par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, par nepakļaušanos policijas amatpersonu vairākkārtējām prasībām apturēt transportlīdzekli, kā arī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Jāpiebilst, ka izmeklēšanas laikā tiks lemts par soda piemērošanu saistībā ar citiem pārkāpumiem ceļu satiksmē.

Valsts policija aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju atcerēties, ka sēšanās pie stūres, esot alkohola reibumā, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana ir bīstama ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un pārgalvībai var būt traģiskas sekas.

Nepalaid garām!
Uz augšu