Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Svētdien aizturēti astoņi stipri piedzērušies autovadītāji

Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) apturējusi desmit automašīnu vai motociklu vadītājus alkohola reibumā, no kuriem astoņiem šoferiem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza pusotru promili, liecina VP apkopotā informācija.

Pa trijiem stipri iereibušiem transportlīdzekļu vadītājiem apturēti Rīgas reģionā un Latgales reģionā, bet pa vienam - Kurzemē un Vidzemē.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī trīs no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdušies pie stūres savam transportlīdzeklim, tātad viņiem spēkrats tiks konfiscēts, bet pārējiem pieciem būs jāmaksā valstij naudas summa atkarībā no pārkāpumā izmantotā transportlīdzekļa vērtības.

Divi apturētie transportlīdzekļu vadītāji, kuram alkohola koncentrācija organismā bija zem 1,5 promilēm, tiks cauri ar administratīvo atbildību.

Diennakts laikā VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 500 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēts 206 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerts viens agresīvs braucējs.

Nepalaid garām!
Uz augšu