Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties "Iespējams, vienīgais tāds luksofors Latvijā!" Šoferus pārsteidz krustojums un sastrēgums Rīgā (11)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Zebras" sižeta

Raidījums "Zebra" saņēma daudz ziņu ar aicinājumu aizbraukt paskatīties, kas notiek galvaspilsētas Latgales un Prūšu ielas krustojumā.

Ierodoties minētajā krustojumā, skatam paveras luksofors ar šķietamu papildsekciju. Ko no šāda luksofora var nolasīt?

"Ja tajā deg zaļā gaisma, griezies un brauc, kur tu gribi. Bet autovadītāji stāv milzīgā sastrēgumā un gaida kreiso pagriezienu. Proti, viņi ir sapratuši, ka tur laikam ir papildsekcija. Bet cilvēki nav tik vērīgi, lai atcerētos – ja ir papildsekcija, arī centrālajā sekcijā jābūt bultiņai uz zaļās gaismas. Te tādas nav. Tas nozīmē, ka pēc nosacītiem noteikumiem varētu griezties, kur pagadās. Bet cilvēki, ieraudzījuši to malējo kastīti, apmulst un gaida," skaidro Timrots.

Viņš piebilst, ka "šis laikam ir vienīgais luksofors Latvijā, kuram esmu redzējis, ka pie papildsekcijas esamības centrālajā daļā nav bultiņas".

Tā sagadījies, ka raidījuma filmēšanas laikā, kas gan ir vairākas dienas pēc luksofora uzstādīšanas, atbraukusi arī brigāde, kas, neizslēdzot elektrību, dzīvas satiksmes laikā bez likumsargiem, kas palīdzētu organizēt satiksmi, ierodas luksoforā nomainīt lampiņu.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu