Grandiozu projektu maketi, iespaidīgi šovrūmi, vīzijas par labāku nākotni ikvienam. To visu saņēma arī citas valstis, kurās ieguldīt solījis Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) biznesmenis Muhameds Ali Alabbars. Taču solīts makā nekrīt. TVNET+ sāk rakstu sēriju, lai sniegtu ieskatu uzņēmēja darbos un nedarbos citviet pasaulē. 

Cilvēktiesības un citi svešvārdi

Kā savulaik intervijā izdevumam "Rīgas Laiks" sacīja deputāts Ainārs Šlesers, kura ģimene arī iesaistījusies Andrejsalas apbūves grandiozajos plānos: "Smukumam ir jānāk no iekšām." 

Nu tad aplūkosim "iekšas" jeb to, ar kādiem paņēmieniem strādā Alabbara biznesa impērija un kas slēpjas aiz skaistiem vārdiem.

AAE, Saūda Arābija, Maroka, Ēģipte, Turcija, Pakistāna, Indija, ASV, Libāna, Bahreina, Etiopija, Jordānija, Omāna, Horvātija, Latvija, Albānija, Serbija. Visas šīs valstis ir nosauktas kā darbības vietas Alabbara uzņēmumu - "Emaar Properties" un "Eagle Hills" - mājaslapās. Katrā no tām ir solīta vērienīgu projektu realizācija - viesnīcas, tirdzniecības centri, dzīvokļu ēkas, moderna infrastruktūra utt. Nenoliedzami daudzviet projekti ir realizējušies, bet par kādu cenu?