Ukraina jau ir izmantojusi Rietumu ieročus triecieniem Krievijas teritorijā, apgalvo medijs (35)

TVNET
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas armija jau vairākas reizes ir izmantojusi Rietumu piegādātos ieročus triecieniem pa mērķiem Krievijas teritorijā, vēsta Francijas aģentūra AFP, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā liecina aģentūras rīcībā esošā informācija, pēdējo reizi Ukraina Rietumu piegādātos ieročus triecienam Krievijā izmantoja, veicot uzbrukumu Krasnodaras apgabalā. Kādam tieši objektam tika uzbrukts, nav skaidrs.

Savukārt Vācijas laikraksts “Bild” apgalvo, ka Ukraina vismaz vienu reizi izmantojusi Vācijas piegādāto ASV ražojuma pretgaisa aizsardzības sistēmu “Patriot”, lai Krievijas teritorijā uzbruktu Krievijas militārajām lidmašīnām.

Pēc šī gadījuma Vācija un ASV esot piedraudējušas Ukrainai ierobežot bruņojuma piegādes, ja šāda rīcība atkārtosies.

Ukraina jau sen cenšas panākt, lai Rietumi ļauj lietot to raķetes un spārnotās raķetes uzbrukumiem Krievijas teritorijai, lai varētu efektīvāk cīnīties pret ienaidnieku.

Līdz šim Kijiva ir izmantojusi šādiem uzbrukumiem galvenokārt pašas ražotus dronus. Krievijas armija ir spējusi sapulcināt vienības aiz robežas jauniem uzbrukumiem Ukrainas teritorijai vai pierobežas pilsētu, tostarp Harkivas, bombardēšanai, tās aviācijai darbojoties no droša attāluma.

Pēdējā laikā arvien vairāk rietumvalstu politiķu arī sākuši aicināt atļaut Ukrainai veikt šādus triecienus.

24.maijā šādu aicinājumu izteica arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Krievija pret šādiem ierosinājumiem vienmēr izturas ļoti naidīgi, draudot ar dažādām “nopietnām sekām”.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu