Kamēr Rietumu politisko līderu prātus nodarbina notiekošie kari Ukrainā un Gazas joslā, viņi riskē zaudēt savu ģeopolitisko ietekmi nelielā, bet stratēģiski nozīmīgā Melnās jūras valstī: Gruzijā.

29. aprīlī vienā no savām retajām publiskajām uzstāšanās reizēm Bidzina Ivanišvili –valdošās partijas "Gruzijas sapnis" dibinātājs un faktiskais līderis, noslēpumainais miljardieris – nodēvēja ASV un Eiropas Savienību par Rietumu "globālā kara partiju", kas iejaucas Gruzijas iekšējās norisēs.

Ivanišvili, ņemot piemēru no Krievijas prezidenta Vladimira Putina, apsolīja turpināt virzīt likumu par "ārvalstu aģentiem", ar kuru organizācijas, kas vairāk nekā 20% finansējuma saņem no ārvalstīm, tiktu atzītas par ārvalstu ietekmē esošām. Kremļa stila likums ļautu valdībai likvidēt NVO, kas darbojas demokrātijas un tiesiskuma labā, apspiest neatkarīgos plašsaziņas līdzekļus un izskaust opozīciju. Ņemot vērā iepriekš minēto, Ivanišvili runas noslēgums, kurā viņš solīja Gruzijas iestāšanos ES, izklausījās pēc orveliska joka.