Šodienas redaktors:
Vita Daukste-Goba

Krievu priesteris apgalvo, ka Ukrainā nogalinātie okupantu kareivji sākuši augšāmcelties (30)

Papildināts
Foto: Reuters/ScanPix

Krievu pareizticīgās baznīcas priesteris Artemijs Vladimirovs paziņojis, ka visi kareivji, kas piedalās Krievijas agresīvajā karā pret Ukrainu esot ticīgi, bet Ukrainā nogalinātie okupantu kareivji jau esot sākuši augšāmcelties.

Šādu absurdu apgalvojumu priesteris izteicis televīzijas programmā “Sarunas ar svēto tēvu”, vēsta Krievijas neatkarīgais medijs “The Moscow Times”.

“Karā neticīgo nav. Tagad ir tik daudz skaistu liecību par kristietības uzvaru pār nāvi. [..] Es [nesen] skatījos video par kādu ķīnieti, kurš piedalījās “speciālajā militārajā operācijā” un tika smagi ievainots vēderā, [..] no tā

viņš nomira un pēc tam augšāmcēlās. Viņam parādījās Svētais Lūka un viņu izdziedināja,” pavisam nopietni stāsta priesteris.

Mācītājs piebilda, ka pēc augšāmcelšanās minētais ķīnietis esot pieņēmis pareizticību un ticis kristīts.

Priesteris arī pavēstīja, ka šis neesot vienīgais šāds augšāmcelšanās gadījums.

Krievu pareizticīgā baznīca kaismīgi atbalsta Krievijas karu pret Ukrainu.

Šī nav pirmā reize, kad priesteris Artemijs Vladimirovs nāk klajā ar dīvainiem apgalvojumiem.

2019.gadā viņš televīzijas kanāla “Spas” ēterā pavēstīja, ka viņš esot sazinājies ar 1882.gadā mirušā britu zinātnieka Čārlza Darvina garu un viņi diskutējuši par Darvina evolūcijas teoriju.

Priesteris paziņoja, ka Darvina gars viņam paudis nožēlu, ka izvirzījis teoriju par sugu izcelšanos, jo tagad viņš saprotot, ka tā neesot patiesa.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu