Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Rīgā manīts ārvalstu auto ar Krieviju slavinošu numura zīmi. VP skaidro situāciju (49)

Foto: TVNET aculiecinieks

Portāla TVNET aculiecinieks Rīgas centrā novērojis automašīnu ar neparastu numura zīmi, kas pavisam noteikti daudziem cilvēkiem raisītu sašutumu.

Aculiecinieks spēkratu novērojis Rīgā, Matīsa ielā. Glaunajam "Mercedes" ir reģistrācijas numura zīme "RUSSIA", kas, protams, ņemot vērā pašreizējo politisko situāciju, Latvijā tiek uztverts kā agresorvalsts Krievijas slavināšana. Tiesa, ir viens āķis - spēkrats ir reģistrēts Zviedrijā.

Tieši šī iemesla dēļ portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju, lai noskaidrotu, vai šāds spēkrats brīvi un nesodīti var pārvietoties pa Latvijas ceļiem.

Likumsargi norādīja, ka, neskatoties uz to, ka automašīnas numurzīme, iespējams, ir leģitīmi izsniegta Zviedrijā, ārvalstu pilsonim ir jāievēro tās valsts likumi, kurā viņš atrodas.

Valsts policija var saukt pie atbildības par Krieviju slavinošu simboliku izmantošanu, taču katrs gadījums ir vērtējams individuāli un ir jānoskaidro personas subjektīvais mērķis un motīvs šādai numurzīmes izmantošanai – vai iemesls ir paust atbalstu Krievijas karam Ukrainā, vai arī kāds cits.

Jau iepriekš mūsu tiešsaistes žurnālā TVNET+ sazinājāmies ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, lai skaidrotu šādu numura zīmju esamību Latvijā. Secinājām, ka katru personalizētās numura zīmes pieteikumu rūpīgi izvērtē CSDD komisija.

Sākoties Krievijas karam Ukrainā, Lietuvā autovadītājiem tika piedāvāts nomainīt numurzīmes, kas varētu izraisīt sabiedrības sašutumu, par piemēru var minēt numurzīmes "MOSKVA". TVNET vaicāja, vai Latvijā darīts līdzīgi. CSDD pārstāvis norādīja, ka jau pirms Krievijas sāktā kara komisija rūpīgi ir izskatījusi katru pieteikumu un atteikusi katrā gadījumā, ja numura zīme ir saturējusi kādu divdomīgu vēstījumu. Ar detalizētu skaidrojumu iespējams iepazīties zemāk esošajā rakstā.

Nepalaid garām!
Uz augšu