Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Bezatbildīgi jaunieši riskē ar dzīvību, vizinoties uz auto jumta. Policijas komentārs (9)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajos tīklos izplatījies video, kurā kāds garāmbraucējs nofilmējis uz cita spēkrata jumta braucošu jaunieti. Portāls TVNET sazinājās ar Valsts policiju, lai skaidrotu notikušā apstākļus.

Valsts policija norādīja, ka šajā situācijā automašīnas vadītājam var piemērot sodu pēc Ceļu satiksmes likuma 51. panta 2. daļas:

  • Par nepiesprādzēšanos ar drošības jostu vai aizsprādzētas aizsargķiveres nelietošanu, kā arī par tāda pasažiera vešanu, kurš nav piesprādzējies vai kuram galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no sešām līdz četrpadsmit naudas soda vienībām - no 30 līdz 70 eiro.

Savukārt Ceļu satiksmes noteikumos noteikts, ka pasažieriem, kuru sēdvietas aprīkotas ar drošības jostām, braukšanas laikā jābūt piesprādzētiem. Kā arī pasažierus vieglajos automobiļos un kravas automobiļos atļauts pārvadāt tikai šim nolūkam paredzētajās sēdvietās.

Automašīnas pasažierim var piemērot sodu pēc Ceļu satiksmes likuma 70. panta 1. daļas: Par pasažieriem noteikto pienākumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu pasažierim triju naudas soda vienību apmērā - 15 eiro.

Nepalaid garām!
Uz augšu