Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Beļģijas policija pārmeklējusi EP darbinieka biroju

Foto: AFP/SCANPIX

Pastāvot aizdomām par Krievijas iejaukšanos, Beļģijas policija veikusi kratīšanu kāda Eiropas Parlamenta (EP) darbinieka dzīvesvietā un viņa birojā EP ēkā Briselē, trešdien paziņojusi Beļģijas federālā prokuratūra.

Prokuratūra norādīja, ka sadarbībā ar Eiropas Savienības (ES) aģentūru "Eurojust" un Francijas tiesu iestādēm tika pārmeklēts arī aizdomās turētā birojs Strasbūrā, kur atrodas EP mītne Francijā.

Kratīšanas notika nepilnas divas nedēļas pirms EP vēlēšanām.

Par izmeklēšanu pagājušajā mēnesī paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro. Saskaņā ar viņa teikto Beļģijas izlūkdienests apstiprinājis, ka pastāv tīkls, kas mēģina graut atbalstu Ukrainai.

Prokuratūra pavēstīja, ka kratīšanas veiktas, izmeklējot iejaukšanos, pasīvo korupciju un dalību noziedzīgā organizācijā, un saistītas ar norādēm par Krievijas iejaukšanos, proti, aizdomām, ka Eiropas Parlamenta deputāti tika uzrunāti un viņiem tika maksāts par Krievijas propagandas izplatīšanu ar ziņu vietnes "Voice of Europe" starpniecību.

Prokuratūra norādīja, ka EP darbiniekam, kura mājās un birojā tika veikta kratīšana, bija "nozīmīga loma šajā procesā".

Beļģijas premjerministrs pagājušajā mēnesī paziņoja, ka, spriežot pēc izmeklēšanā noskaidrotā, Eiropas Parlamenta deputāti tika uzrunāti un viņiem tika piedāvāta nauda par Krievijas propagandas izplatīšanu.

"Saskaņā ar mūsu izlūkdienesta sniegto informāciju Maskavas mērķi ir ļoti skaidri. Mērķis ir palīdzēt ievēlēt vairāk prokrieviski noskaņotu kandidātu Eiropas Parlamentā un nostiprināt noteiktu prokrievisku naratīvu šajā iestādē," norādīja de Kro.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu