Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Iegūtos līdzekļus no Maskavas nama pārdošanas novirzīs Ukrainas atbalstam

Foto: Zane Bitere / LETA

Saeima ceturtdien, 30. maijā, galīgajā lasījumā pieņēma izmaiņas likumā "Par rīcību ar nekustamo īpašumu, kas nepieciešama valsts drošības apdraudējuma novēršanai" un Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas nosaka gaidāmo naudu pēc Maskavas nama pārdošanas nodot Ukrainai.

Pēc Maskavas nama pārdošanas VAS "Valsts nekustamie īpašumi" iegūtos līdzekļus ieskaitīs valsts budžetā, savukārt tālāk tos nodos vispārējam atbalstam Ukrainas sabiedrībai.

Lai garantētu Latvijas drošību, tostarp nepieļautu un savlaicīgi novērstu demokrātiskas valsts apdraudējumu, Saeima šī gada janvārī pieņēma likumu par tā dēvētā Maskavas nama Rīgā pārņemšanu Latvijas īpašumā. Savukārt valdība namu nodeva Finanšu ministrijai, lai Valsts nekustamie īpašumi pēc tam to varētu pārdot izsolē.

Tāpat Saeima šodien pieņēma arī citas izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, ar kurām noteikts, ka Latvija iekasētās soda naudas no aktīviem, ja tie atrodas Ukrainā, varēs nodot Ukrainas valdībai - vispārējam atbalstam tās sabiedrībai. Šādus lēmumus katrā konkrētajā gadījumā pieņems Ministru kabinets. Pieņemtās izmaiņas ļaus ziedot Ukrainai no akciju sabiedrības "PrivatBank" iekasējamo 839 986 eiro soda naudu.

Jau ziņots, ka valdība martā pieņēma Satiksmes ministrijas priekšlikumu par Maskavas nama nodošanu Finanšu ministrijas īpašumā, kura pēc tam to pārdotu izsolē.

Svarīgākais
Uz augšu