Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

"Bolt" arī šosezon ierobežos pārgalvīgus skrejriteņu braucējus (4)

"Bolt" elektriskie skrejriteņi.
"Bolt" elektriskie skrejriteņi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai veicinātu pārgalvīgu elektrisko skrejriteņu lietotāju paradumu maiņu un drošu pārvietošanos, skrejriteņu operators "Bolt" otro gadu analizē pārgalvīgas braukšanas rādītājus, un bezatbildīgiem braucējiem var tikt ierobežota piekļuve "Bolt" skrejriteņiem, informēja uzņēmumā.

Pārgalvīgas braukšanas rādītāji tiek mērīti visiem "Bolt" skrejriteņu lietotājiem, kas ar skrejriteni veikuši vismaz piecus braucienus. Ar skrejriteņu sensoriem var noteikt, piemēram, braukšanu uz skrejriteņa divatā, strauju bremzēšanu, izslīdēšanu, sadursmi, kā arī skrejriteņa novietošanu aizlieguma zonā.

Ja lietotāja rādītājs būs negatīvs, viņš vispirms lietotnē saņems paziņojumu kopā ar izglītojošu informāciju par to, kā uzlabot savu braukšanas kultūru. Ja pēc tam lietotāja sniegums turpmāko piecu braucienu laikā neuzlabosies, skrejriteņa maksimālais ātrums tiks samazināts līdz 15 kilometriem stundā (km/h), bet tiem lietotājiem, kuri turpinās braukt bezatbildīgi, var tikt ierobežota piekļuve "Bolt" skrejriteņiem.

Vienlaikus "Bolt" atzīmē, ka arī šosezon ir spēkā ātruma ierobežojums brīvdienās. Tas nozīmē, ka maksimālo ātrumu no ierastajiem 25 km/h nedēļas nogalēs samazinās uz 20 km/h. Savukārt atsevišķās pilsētu zonās paliks spēkā iepriekš noteiktais limits no desmit līdz 15 km/h.

"Bolt" atgādina, ka no šī gada 1.maija Rīgā ir noteikta ātruma ierobežojuma zona Rīgas vēsturiskajā centrā, kur koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkst pārsniegt 20 km/h. Tāpat koplietošanas transportlīdzekli Vecrīgā var novietot tikai "Bolt" lietotnes kartē norādītajās mikromobilitātes rīku novietošanas vietās.

"Bolt" skrejriteņi 2024.gada sezonā ir pieejami 19 Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā, Ikšķilē, Tukumā, Jēkabpilī, Cēsīs, Saulkrastos, Salaspilī, Ķekavā, Lielvārdē un Ādažos.

Jau ziņots, ka "Bolt" 2013.gadā Igaunijā izveidoja Markuss Villigs, kuram pašlaik kompānijas kapitālā pieder 17,05%. Grupu veido vairāki desmiti uzņēmumu, kuru māteskompānija "Bolt Technology" ir visu "Bolt" lietotņu intelektuālā īpašuma turētāja. Lielāko daļu izpētes un izstrādes darba saistībā ar intelektuālo īpašumu notiek Igaunijā.

Nepalaid garām!
Uz augšu