Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Irāna hibrīdkarā ar civilizēto pasauli sāk izmantot Krievijas taktiku (5)

Foto: Schutterstock.com

Irāna vervē Zviedrijas bandu locekļus, starp kuriem ir arī nepilngadīgie, lai Zviedrijā organizētu "vardarbības aktus", kas vērsti pret Izraēlu un citām valstīm, kā arī Teherānai netīkamām cilvēku grupām, ceturtdien paziņojusi Zviedrijas Drošības policija (SÄPO).

Divas nedēļas iepriekš mediji ziņoja par apšaudi pie Izraēlas vēstniecības Stokholmā, bet trīs mēnešus iepriekš Izraēlas vēstniecības teritorijā policija uzgāja nesprāgušu rokasgranātu.

"Zviedrijas Drošības policija norāda, ka Irānas režīms izmanto noziedznieku tīklus Zviedrijā, lai (..) veiktu vardarbīgus aktus pret valstīm, grupām vai cilvēkiem, ko tas uzskata par apdraudējumu,"

teikts SÄPO paziņojumā.

Īpaši Irānas operācijas vērstas pret Izraēlas interesēm un ebrejiem Zviedrijā, norāda drošībnieki. "Irāna iepriekš izmantojusi vardarbību citās Eiropas valstīs, cenšoties apklusināt kritiskās balsis un [novērst] domājamos draudus tās režīmam."

SÄPO pretizlūkošanas nodaļas vadītājs Daniēls Stenlings preses konferencē norādīja, ka Tuvo Austrumu konflikts, kas izplatījies pa visu pasauli, tagad sasniedzis arī Zviedriju.

"Ļoti jaunas personas, pat bērni, var tikt izmantoti, lai veiktu Irānas operācijas, kas apdraud Zviedrijas drošību,"

piebilda Stenlings.

Pēdējo gadu laikā Zviedrija piedzīvojusi ar narkotiku tirgus pārdali saistītu bandu vardarbības uzliesmojumu, un tagad ik nedēļu parādās ziņas par apšaudēm un spridzināšanām.

Bandu locekļi pamatā ir jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem, kas bieži ir otrās vai trešās paaudzes imigranti.

SÄPO norādījusi, ka Irānas draudu novēršanai sadarbojas ar policiju, armiju un sabiedrotajiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu