Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Olaines pusē no braucoša auto izmet suni un liek skriet saimniekiem līdzi (5)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirms pāris dienām Olaines pusē novērots, kā no braucošas automašīnas tiek izmests suns. Dzīvnieks izmisīgi skrien pakaļ prom braucošajai saimnieku mašīnai, līdz tā apstājas. Cietsirdīgā rīcība tikusi nofilmēta, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

“Šodien viens morāls izdzimtenis centās atbrīvoties no sunīša. Redzēju kā no šī auto izmeta šo mazo sunīti. Sāku braukt līdzi – kādus 3 kilometrus tas suns skrēja pakaļ auto, vienā brīdī brauca pretī mašīna un mazais gandrīz paskrēja apakšā. Tad šis iegrieza ciematā,” stāsta kāda aculieciniece, kas redzēto filmējusi.

Tālāk sieviete raksta, ka pārāk lielās aculiecinieku uzmanības dēļ saimnieki tomēr apžēlojās un ļāva dzīvniekam atgriezties mašīnā. Video autore tālāk braucamrīkam vairs nesekoja, taču, ja šāda situācija notika vienu reizi, nevar izslēgt, ka sekoja mēģinājums numur divi.

Automašīnai bija ieslēgtas avārijas gaismas, un tas ir vienīgais faktors, kas, iespējams, vismaz daļēji varētu liecināt, ka suņa saimnieku nodomi nebija tik ļauni, kā aculieciniecei šķiet.

Ja tomēr pamatversija par to, ka automašīnā braucošie centās atbrīvoties no sava suņa, ir patiesa, tad tas noteikti nav pareizais veids, kā to darīt, saka Danuta Priede no dzīvnieku patversmes “Mežavairogi”.

“Cilvēkus, kuri saskaras ar šādās situācijām, es aicinu filmēt un nekavējoties vērsties policijā. Neviens jums pāri nedarīs, ja piezvanīsiet. Dzīvniekam ir jānodrošina aizmugure,” saka Priede.

Vairāk skaties TV3 raidījumā “Degpunktā”

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu