Gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās "Stabilitātei" līderi ir "Nexpay UAB" produkta vadītājs Ņikita Piņins un "Accenture" vecākais finanšu eksperts Pāvels Kuzmins. TVNET+, turpinot intervēt pirmos numurus, apsprieda ar kandidātiem viņu politisko pieredzi, partijas vēlmi importēt Krievijas gāzi bez starpniekiem un ieceri izstāties no "Nord Pool" biržas, kā arī pretenzijas pret Eiropas Centrālo banku, sankcijas pret Krieviju, militārās industrijas attīstību Latvijā un "Stabilitātei" prognozi par Ukrainas kara iznākumu.  

Kāds ir jūsu vēlētāja portrets?

N.P.: Galvenokārt tas ir parasts Latvijas iedzīvotājs, kurš uz rokas saņem mazāk vai dažreiz nedaudz vairāk par vidējo algu. Protams, mēs zinām, ka austrum-dienvidos situācija ir nedaudz sliktāka nekā, piemēram, Rīgā vai Liepājā. Tāpēc dabiski mūsu vēlētājs dzīvo vairāk Rīgā, Zemgalē un Latgalē.

P.K.: Mediji tēlo mūs kā krievu partiju vai kaut kā līdzīgi. Skaidrs, ka politiskajiem spēkiem ir svarīgi aprunāt konkurentus. Tomēr mēs zinām, ka par mums lielā mērā balso arī latvieši. Un bez viņiem nebūtu tik labs rezultāts.

Cik daudz cilvēku, kam ģimenes valoda ir latviešu, balso par jums?

N.P.: Manuprāt, šis cipars ir plus mīnus atbilst iedzīvotāju proporcijai.