Vācijas konservatīvie pieprasa izmaiņas likumā par marihuānas legalizāciju

LETA/DPA
Foto: Schutterstock.com

Vācijas federālo zemju tieslietu ministri, kas pārstāv opozīcijā esošos konservatīvos, ceturtdien pieprasījuši grozīt nesen pieņemto likumu par marihuānas legalizāciju.

Jaunais likums apgrūtina sodīt tos, ka valstī nelegāli ieved narkotikas, jo zināma veida pierādījumi Vācijas tiesās vairs netiek atzīti, teikts kopīgajā paziņojumā, ko parakstījuši Bādenes-Virtembergas, Bavārijas, Brandenburgas, Hesenes, Šlēsvigas-Holšteinas, Saksijas-Anhaltes un Berlīnes ministri, kas visi pārstāv kristīgos demokrātus (CDU) un to Bavārijas māsaspatiju Kristīgi sociālo savienību (CSU).

Aprīļa sākumā viena no Vācijas reģionālajām tiesām, pamatojoties uz jauno likumu par "zālītes" legalizāciju, atzina, ka policija nevar izmantot kā pierādījumu izmeklēšanas gaitā iegūtās šifrētās sarunas pret vīrieti, kas apsūdzēts par 450 kilogramu marihuānas ievešanu Vācijā.

Vācijas augstākā krimināltiesu instance - Federālā Augstākā tiesa - savu vārdu šajā lietā vēl nav teikusi.

Atbalstu pieprasītajiem grozījumiem izteikusi arī Vācijas Tiesnešu savienība. Tās vadītājs Svens Rebēns atzinis, ka likums radījis vērā ņemamu neskaidrību.

"Mēs tagad redzam spraugas regulējumā, par kurām daudzi eksperti brīdināja likumdošanas procesa laikā," norādījis Rebēns.

Viņš uzsvēris, ka valdība nedrīkst ignorēt pieprasītos grozījumus.

Galu galā, likuma mērķis bija izskaust organizēto narkotiku kontrabandu un melno tirgu, nevis atvieglot narkodīleru darbu, piebildis Tiesnešu savienības vadītājs.

Tieslietu ministrija iepriekš centusies aizstāvēt likumu, apgalvojot, ka policijas metodēm esot jābūt samērīgām ar pastrādāto noziegumu.

Ministrijas pārstāvis telekomunikāciju novērošanu un tiešsaistes noklausīšanos nosaucis par tādām izmeklēšanas metodēm, kas ir ļoti nopietna iejaukšanās privātajā dzīvē un pieļaujamas vienīgi smagu vai īpaši smagu noziegumu gadījumos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu