Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rinkēvičs: Valsts prezidentam jāvieno sabiedrība; SEPLP pilnvaru palielināšana nav atbalstāma

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Valsts prezidenta galvenais uzdevums ir vienot sabiedrību, intervijā Latvijas Radio atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš arī norādīja, ka opozīcijas vēlme pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām piešķirt lielākas pilnvaras Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (SEPLP) nav atbalstāma.

Atskatoties uz aizvadīto gadu kopš ievēlēšanas amatā, Rinkēvičs pauda, ka, viņaprāt, viņa nonākšana prezidenta amatā bijis normāls politisks process, kur katrai partijai bija rīcības izvēles iespējas. To, vai procesa rezultātā, kura gaitā arī nomainījās valdība, bijuši kādi ievērojami ieguvumi, varot spriest tikai sabiedrība.

Rinkēvičs arī teica, ka Saeimas opozīcijas vēlme pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām grozīt likumu, lai SEPLP iedotu konkrētas pilnvaras valodas lietojuma noteikšanai sabiedriskajos medijos, nav atbalstāma, tāpēc tādu likuma izmaiņu gadījumā Valsts prezidents likumu neizsludinās.

Rinkēvičs gan norādīja, ka

arī sabiedriskie mediji redakcionālo neatkarību mēdzot izmantot nevietā.

Kopš stāšanās amatā pērn jūlijā Rinkēvičs bijis 23 reģionālajās vizītēs. To laikā viņš sapratis, ka tas, ko var redzēt sociālajos medijos un mediju diskusijās, tur aktualizētās tēmas, nav tas, kas cilvēkus satrauc - jo īpaši ārpus Rīgas.

"Novados ir pilnīgi citas prioritātes. Mēs esam ļoti fragmentēta sabiedrība ne tikai etniskajā, bet arī citos jautājumos. Arī par ekonomikas attīstību. Mēs, piemēram, runājam par to, ka vajag ekonomiku attīstīt , industriju, bet, kad parādās kāds investors, tad skan "tikai ne manā pagastā". Tās ir sarežģīti risināmas lietas,"

pauda Rinkēvičs.

Ja pirms gada viņš neesot zinājis, kāds ir prezidenta galvenais uzdevums, tad tagad tas ir saprasts - prezidentam maksimāli jāvieno sabiedrība, atzina amatpersona.

Rinkēvičs arī pauda, ka jāturpina pārliecināt citu, arī lielu valstu līderi, ka Krievijas karā pret Ukrainu ir jānosaka konkrēta stratēģija Ukrainas uzvarai, nevis izvairīgi jārunā par Ukrainas atbalstīšanu tik ilgi, cik būs nepieciešams. Tā intervijā Latvijas Radio raidījumā Labrīt sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu