Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Mjakuškina atstājusi BVKB vadītājas amatu

Svetlana Mjakuškina
Svetlana Mjakuškina Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 31.maijā, pēc pašas vēlēšanās darbu Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) direktores amatā beigusi Svetlana Mjakuškina, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) uzdevis BVKB direktora vietniecei Kristīnei Upmiņai no 1.jūnija uz laiku līdz ierēdņa iecelšanai vakantajā amatā pildīt BVKB direktora amata pienākumus papildus tiešajiem amata pienākumiem.

Mjakuškina par BVKV direktori kļuva 2017.gada 1.augustā. Pirms tam viņa 10 gadus dažādos amatos strādāja Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC).

Valainis atzīmē, ka gandrīz septiņu gadu laikā Mjakuškinas vadībā BVKB parādījis veiksmīgu sniegumu, sekmīgi īstenojot ne tikai BVKB sākotnēji uzliktās funkcijas, bet arī uzsākot jaunu funkciju izpildi, Latvijā ieviešot pilnībā digitālu būvniecības administrēšanas procesu, digitalizējot vairākus enerģētikas jomas administrēšanas procesus, kā arī īstenojot efektīvu publisko ēku būvniecības uzraudzību.

Mjakuškina norāda, ka lēmums ir pārdomāts, nav sasteigts vai saistīts ar politisku vai cita veida spiedienu.

Viņa arī atzīmē, ka valsts pārvaldē strādājusi 17 gadus un pēdējos septiņus no tiem - BVKB. "Šis laiks ir bijis ļoti dinamisks, kopā ar komandu daudz kas ir paveikts būvniecības un enerģētikas politikas administrēšanā, digitalizācijas jomā, bet nu ir pienācis laiks apstāties un nospraust jaunus mērķus," norāda Mjakuškina.

Atskatoties uz BVKB direktores amatā pavadīto laika posmu, Mjakuškina lielāko gandarījumu pauž par paveikto būvniecības un enerģētikas jomu digitalizācijā, kā arī enerģētikas politikas administrēšanas funkciju pārņemšanu 2020.gadā un to tālāko īstenošanu.

BVKB ir valsts pārvaldes iestāde Ekonomikas ministrijas pārraudzībā, kas sāka darboties 2014.gada 1.oktobrī. Biroja mērķi ir nodrošināt kvalitāti un drošību būvniecības jomā, kā arī veikt enerģētikas politikas administrēšanu atbilstoši normatīvos noteiktajai kompetencei.

Svarīgākais
Uz augšu