Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Okupantu "turbopatriots", kura dzeju publicēja Krievijas Aizsardzības ministrija, stājies tiesas priekšā par brutālu slepkavību

Aidins Žamidulovs
Aidins Žamidulovs Foto: Ekrānuzņēmums no "Telegram"

Militārajā tiesā Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas sākusies prāva, kurā tiks tiesāts Krievijas gaisa desanta spēku vada komandieris, vecākais leitnants Aidins Žamidulovs un viņam padotais ierindnieks Aleksejs Dorožkins, ziņo Krievijas medijs “Kommersant”.

Viņi tiek tiesāti par sievietes nolaupīšanu un nogalināšanu okupētajā Ukrainas pilsētā Luhanskā.

Sieviete tika sadurta vairāk nekā 20 reizes, bet pēc tam viņas ķermenis apmētāts ar granātām, lai slēptu nozieguma pēdas.

Žamidulovam bija attiecības ar 23 gadus veco Luhanskas iedzīvotāju Valentīnu Davronovu, kura sāka draudēt, ka pastāstīs par šo sakaru Žamidulova sievai.

Slepkavība notikusi 2023.gada janvārī. Žamidulovs un vēl vairāki okupantu kareivji, tostarp Dorožkins, Luhanskas kafejnīcā “Raduga” lietojuši alkoholu. Uz kafejnīcu atnākusi Davronova, un starp viņu un Žamidulovu izcēlies strīds.

Neilgi pēc tam Žamidulovs sievieti aizvedis uz savu armijas daļu, kur viņu sasējis. Saviem padotajiem viņš paziņojis, ka sieviete esot “ukraiņu spiedze”.

Sieviete aizvesta uz armijas daļā esošo pirti, kur Žamidulovs viņu sadūris aptuveni 20 reizes. Pēc tam viņš licis Dorožkinam “pabeigt iesākto”. Sievietes mirstīgās atliekas pēc tam iznestas ārā un saspridzinātas, izmantojot trīs granātas “F-1”.

28 gadus vecais Aidins Žamidulovs plašu atpazīstamību Krievijā ieguva ar saviem “patriotiskajiem” dzejoļiem.

Krievijas Aizsardzības ministrija 2022.gada novembrī savā “Telegram” kanālā divas reizes vēstīja par Žamidulovu.

2022.gada 24.novembrī Aizsardzības ministrija publicēja Žamidulova dzejoli “Viena tauta ar seno Krievzemi”. Savukārt 30.novembrī ministrija pārpublicēja “Telegram” kanāla “Specoperācijas Z varoņi” ierakstu ar video par Žamidulovu. Šajā video viņš lasa savu dzejoli un stāsta, ka mājās viņu gaida sieva un divas meitas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu