Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Noskaties Policijai aizdomas par ļaunprātīgu meža dedzināšanu Daugavpils apkārtnē (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mežu masīvos ap Daugavpili aizvadīto nedēļu laikā vairākkārtīgi izcēlušies ugunsgrēki. Līdzīga situācija bijusi arī pērn. Valsts Meža dienestā pieļauj, ka atgriezies piromāns – cilvēks, kuram ir slimīga tieksme dedzināt, un kas nelielās platībās liesmu aizdedz vairākās vietās, sestdienas vakarā vēsta LTV “Panorāma”. Arī Valsts policija izmeklē aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu.

Pērn augustā Daugavpils apkārtnē trīs dienu laikā izcēlās 15 ugunsgrēki. Valsts Meža dienesta speciālisti pauda bažas, ka uzdarbojas kāds ļaunprātis. Tagad situācija atkārtojas. Pagājušo pirmdien, tad svētdien un tagad – otrdien. Liesmas izplatījušās no trim atsevišķām vietām, kas liek domāt, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Valsts Meža dienesta inženieris ugunsdrošības jautājumos Kaspars Jonāns skaidro:

“Tas, visticamāk, ir piromāns, kam ir tieksme dedzināt. Viens vai vairāki, to es nevaru pateikt. Neviens vēl nav noķerts. Mūsu cisternas brauc ar ieslēgtu skaņas signālu, respektīvi ļaunprātīgais dedzinātājs jau pa gabalu dzird un viņš visticamāk pagūst noslēpties, ja nepamet uzreiz šo vietu.”

Policija ir sākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret dabu un vidi.

“Šobrīd policijas rīcībā nav informācijas, ka pagājušā gada un arī šī gada ugunsgrēki būtu kaut kādā veidā savstarpēji saistīti un ka to būtu izdarījis viens cilvēks,” norādīja Valsts Policijas pārstāve Simona Grāvīte.

Mazās platībās uguns tiek nodzēst salīdzinoši ātri, taču šoreiz mežs dedzis 2 hektāru platībā, tostarp postā aizgājusi jaunaudze.

Uz jautājumu, kāds varētu būt risinājums, Kaspars Jonāns atbildēja, ka, iespējams, tā varētu būt patrulēšana: “Varētu uzstādīt kameras meža īpašnieks, kas ir Latvijas Valsts meži.”

Vairāk skaties LTV "Panorāma" sižetā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu