Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO Ropažu novadā policija atrod nelikumīgu alkohola ražotni (2)

Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) maijā Ropažu novadā atklājusi nelikumīgu alkohola ražotni, kas bija ierīkota privātmājas teritorijā, informēja VP.

2.maijā policija pārbaudīja informāciju par alkoholisko dzērienu nelikumīgu ražošanu, uzglabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju lielā apmērā Stopiņu pagasta Vālodzēs. Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī aizturēti 1966., 1975. un 1975.gadā dzimuši vīrieši.

Veicot astoņas kratīšanas, tika konstatēti un izņemti ap 1000 litru dažādu krāsu šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku, 50 litri sīrupveida šķidruma un 15 litri dažādu piedevu, kas paredzētas dažāda veida alkohola izgatavošanai, piemēram, ruma, viskija, balzama, brendija garšas iegūšanai.

Foto: Valsts policija

Viena no aizturētajām personām iepriekš jau bija nonākusi policijas redzeslokā par analoģisku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Aizdomās turētajiem vīriešiem tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šīs personas nelikumīgo alkoholu bija paredzējušas realizēt tā saucamajās "točkās" Rīgas reģiona teritorijā, par apmēram 7 līdz 8 eiro litrā.

Foto: Valsts policija

Izņemtais alkohols ir bīstams cilvēka dzīvībai un veselībai, jo pēc veiktajām ekspertīzēm tika noskaidrots, ka ražošanas laikā, lai iegūtu alkoholiskos dzērienus, tika izmantots dezinfekcijas līdzeklis, kas satur tehnisko spirtu. Eksperta atzinums liecina, ka atsavināts etilspirtu saturošs šķidrums ar izopropilspirta piemaisījumu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu