Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Vairākus Japānas autoražotājus skāris automobiļu testēšanas skandāls

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Vairākus Japānas autobūves uzņēmumus skāris testēšanas skandāls - tie ir spiesti apturēt automobiļu piegādes valstī saistībā ar valdības noteikto sertifikācijas noteikumu pārkāpumiem.

Japānas Satiksmes ministrija likusi "Toyota", "Honda", "Mazda", "Suzuki" un "Yamaha" apturēt konkrētu modeļu piegādes valstī, jo šie uzņēmumi ziņojuši, ka nav ievēroti standartizētie pasākumi, lai sertificētu automašīnas piegādei.

Ministrija norāda, ka tiks veiktas pārbaudes arī šo uzņēmumu ražotnēs.

Jaunākās neatbilstības nākušas gaismā pēc tam, kad Japānas Satiksmes ministrija lika 85 autoražotājiem un detaļu piegādātājiem ziņot par pārkāpumiem, kas saistīti ar sertifikācijas pieteikumiem, un šī rīkojuma izsludināšanu veicinājis skandāls saistībā ar "Toyota" struktūrvienības "Daihatsu" drošības testiem.

"Daihatsu" decembrī Japānā pilnībā apturēja ražošanu pēc tam, kad uzņēmums paziņoja, ka tas ar drošības testiem manipulējis vismaz kopš 1989.gadiem, ietekmējot 64 modeļus.

"Ārkārtīgi skumji, ka ir atklātas papildu nelikumības, kas grauj lietotāju uzticību un satricina automobiļu sertifikācijas sistēmu", teikts ministrijas paziņojumā pirmdien.

"Toyota" apturēs "Corolla Fielder", "Corolla Axio" un "Yaris Cross" piegādes, jo gājēju un pasažieru aizsardzības testos uzrādīti neatbilstoši dati.

Tāpat uzņēmuma iekšējās pārbaudēs atklājies, ka vēl četri modeļi, kas vairs netiek ražoti, tikuši testēti ar metodēm, kas atšķiras no valdības izstrādātajiem standartiem.

Nepalaid garām!
Uz augšu