Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Ukraina lūgs sabiedrotajiem lielāku brīvību uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas iekšienē (7)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MAYOR OF BELGOROD CITY VALENTIN DEMIDOV/via REUTERS

Ukraina pirmdien paziņoja, ka mudinās sabiedrotos dot tās karavīriem lielāku brīvību uzbrukt militāriem mērķiem Krievijas iekšienē.

Pagājušajā nedēļā Vašingtona deva Ukrainai ierobežotu atļauju izmantot Rietumu piegādātos ieročus, lai uzbruktu dažiem militārajiem mērķiem Krievijas teritorijā, Kijivai cenšoties atvairīt uzbrukumus Harkivas apgabalam.

"Tā nav simtprocentīga atļauja. Tas ir saistīts ar dažiem noteikumiem, kas jāievēro," preses konferencē sacīja ārlietu ministrs Dmitrijs Kuleba. "Mēs turpināsim strādāt ar mūsu sabiedrotajiem, lai paplašinātu tās mērogu."

Kuleba arī sacīja, ka Krievija izmanto trīspusēju pieeju, lai atturētu valstis no dalības Ukrainas miera samitā, kas šomēnes notiks Šveicē.

Viņš sacīja, ka Krievijas mērķis ir publiski diskreditēt samitu, pārliecināt valstis nepiedalīties samitā un mudināt valstis, kuras plāno tajā piedalīties, sūtīt zema līmeņa pārstāvjus.

"Šie mēģinājumi izjaukt samitu ir sistemātiski, un to mērogs ir nepieredzēti liels, kas vēlreiz apstiprina, ka mēs darām visu pareizi," sacīja Kuleba.

Viņš piebilda, ka Krievijas centieni ir vērsti uz Āzijas, Āfrikas un Dienvidamerikas valstīm.

Kremlis ir vairākkārt paziņojis, ka jebkurās sarunās par miera nodrošināšanu Ukrainā būtu jāiesaista Krievija, kas nav uzaicināta uz samitu.

Tā ir arī izteikusi slēptus draudus valstīm, kas ļaus Ukrainas spēkiem uzbrukt Krievijai, izmantojot sabiedroto piegādātos ieročus.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu