Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

PVD apturējis tirdzniecības atļauju veterinārajām zālēm "Kexxtone"

Foto: Shutterstock

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirgus atsaucis un apturējis tirdzniecības atļauju veterinārajām zālēm "Kexxtone 32,4 g ilgstošas iedarbības ierīce ievadīšanai spureklī liellopiem", jo konstatēts kvalitātes defekts, liecina dienesta tīmekļvietnē publiskotā informācija.

PVD pārstāvji norāda, ka "Kexxtone 32,4 g ilgstošas iedarbības ierīce ievadīšanai spureklī liellopiem" ir veterinārās zāles, kas satur aktīvo vielu monenzīnu un ir paredzētas, lai pirms atnešanās samazinātu ketozes sastopamības biežumu slaucamām govīm, kurām var attīstīties ketoze.

Dienestā skaidro, ka zāļu ražošanas procesa izmaiņu radīta kvalitātes defekta rezultātā konstatēti gadījumi, kad liellopi atrij ierīci, kas satur monenzīna tabletes un tās iespējams apēst citu sugu dzīvniekiem.

PVD pārstāvji min, ka ierīču atrīšana rada aizdomas par nepietiekamu zāļu iedarbības efektivitāti liellopiem un palielinātu risku citām sugām. Tādēļ, lai novērstu nejaušu saskari un mazinātu blakusparādību risku citām sugām, no tirgus atsauktas visu "Kexxtone" sēriju zāles.

Turpmāk arī veterinārārsti nedrīkstēs izmantot "Kexxtone", tāpēc jāapsver citu piemērotu alternatīvu veterināro zāļu izmantošana.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu