Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Aculiecinieks Rīgas centrā iemūžina dīvainas "Audi" spēkrata darbības (7)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds aculiecinieks portālam TVNET iesūtījis video, kurā redzams kāds "Audi" spēkrats, kas Rīgas centrā, iespējams, sajaucis ceļu satiksmes noteikumus.

Lasītājs norāda, ka skats iemūžināts otrdien, 4. jūnijā, ap plkst. 7.30 Krišjāņa Valdemāra ielā. Aculiecinieks piebilst: "Pilnīgi neadekvāta rīcība uz ielas..."

Video redzams, kā baltais "Audi" nezināmu iemeslu dēļ pēkšņi parāda pagriezienu un iebrauc pretējā braukšanas joslā, šķērsojot nepārtraukto līniju. Par šādu pārkāpumu, ja to traktē kā apdzīšanu, var saņemt naudas sodu 55 eiro apmērā un divus soda punktus. Savukārt, ja šī līnija tiek šķērsota, lai veiktu kreiso pagriezienu vai apgriešanās manevru - 30 eiro un viens soda punkts.

Tiesa, situāciju dīvaināku padarīja fakts, ka baltais "Audi" pie luksofora krustojumā apstājās pretējā braukšanas joslā. Turklāt pēc zaļās gaismas iedegšanās "Audi" gana nesteidzīgi apdzina blakus stāvošo auto un atgriezās savā braukšanas pusē.

Turklāt "Audi" ar savām dīvainajām darbībām nogrieza ceļu gan blakus braucošajam "Renault", gan pretim braucošajam "Nissan". Par traucējumu radīšana apdzīšanas laikā pienākas naudas sods no 55 līdz 85 eiro, kā arī divi soda punkti.

Nepalaid garām!
Uz augšu