Globālā kārtība, ko eiropieši palīdzējuši izveidot un kas ir labi kalpojusi eiropiešiem pēdējos 80 gadus, tiek pārbaudīta. Balsojot šonedēļ notiekošajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, vēlētāji nedrīkst aizmirst par visiem veidiem, kā Eiropas Savienība ir uzlabojusi viņu ikdienas dzīvi.

Šonedēļ simtiem miljonu vēlētāju dosies uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, un daudzi jautās, ko Eiropas Savienība ir paveikusi viņu labā kopš iepriekšējām, 2019. gada, vēlēšanām?

Tas, ka 27 valstis izvēlas apvienot savu suverenitāti un veidot ekonomisku, sociālu un politisku partnerību, kuras pamatā ir tādas kopīgas vērtības kā miers, taisnīgums, cieņa un solidaritāte, ir pasaules vēsturē unikāls fakts. Tas ir sasniegums, ko nevajadzētu uzskatīt par pašsaprotamu, jo īpaši, kad tik daudz cilvēku visā pasaulē joprojām ilgojas pēc brīvības izvēlēties savu valdību no dažādu kandidātu un partiju loka.

Laiks, kad mainās ģeopolitiskā situācija, ir pārbaudījums globālajai kārtībai, kuru mēs palīdzējām veidot un kura mums ir labi kalpojusi pēdējos 80 gadus. Tomēr mūsu lielākās problēmas — vai tās būtu saistītas ar drošību, veselību, digitalizāciju vai klimata pārmaiņām — joprojām ir kopīgas, un to risināšanai ir vajadzīga sadarbība.