Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ņem vērā Stāsies spēkā vilcienu kustības vasaras grafiks

Foto: Shutterstock

No 6. jūnija stāsies spēkā vilcienu kustības vasaras grafiks, kas tiks papildināts ar vairākiem reisiem uz atpūtnieku iecīnītajiem galamērķiem Jūrmalas un Saulkrastu virzienā, TVNET informē "Vivi" Komunikācijas un mārketinga daļas vadītājs Edgars Butāns.

Maršrutā Rīga – Dubulti – Rīga vilcienu kustības saraksts tiks papildināts ar sešiem reisiem darba dienās un desmit reisiem brīvdienās, savukārt maršrutā Rīga – Carnikava – Rīga kustības saraksts tiks papildināts ar sešiem jauniem reisiem darba dienās un desmit reisiem brīvdienās, bet divi papildu vilcieni tiks norīkoti pagarinātajā maršrutā – Rīga – Lilaste – Rīga.

Tāpat svētdienās tiks norīkoti divi papildu vakara reisi maršrutā Rīga – Sigulda – Rīga, kuri iepriekš kursēja tikai darba dienās.

“Vivi” mobilajā lietotnē un tīmekļvietnē pieejamais vilcienu kustības saraksts, kas redzams 10 dienas iepriekš, jau ietver visas aktuālās izmaiņas. Tāpat informācija par vilcienu vasaras kustības grafiku būs pieejama vilcienu kustības kopējos sarakstos, kas publicēti “Vivi” tīmekļvietnes sadaļā “Pasažieru ievērībai” un kas izvietoti informatīvajos stendos dzelzceļa stacijās.

2023.gada pirmajā ceturksnī "Pasažieru vilciena" apgrozījums 14,401 miljons eiro, bet kompānijas peļņa pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa bija 209 019 eiro.

Savukārt 2023.gadā kopumā "Pasažieru vilciena" auditētais apgrozījums bija 59,788 miljoni eiro, kas ir par 14,4% vairāk nekā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākkārtīgi un bija 3177 eiro.

"Pasažieru vilciens" izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu