Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Salaspilī soda invalīdu par auto novietošanu pie daudzdzīvokļu mājas (7)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kādā daudzdzīvokļu namu pagalmā Salaspilī sodīts autovadītājs ar invaliditāti, kurš bez attiecīgās mājas atļaujas stāvvietā novietojis auto. Vīrietis apciemoja gados veco māti, kura dzīvo konkrētajā namā, un, lai gan uz mašīnas paneļa bija invalīda karte, tas viņu nepaglāba no soda, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Andreja māte dzīvo Pierīgā, vienā no Salaspils daudzdzīvokļu namiem. Tur viņš ierodas regulāri, lai palīdzētu mātei nokļūt uz ārstniecības iestādēm Rīgā. Tomēr pēdējā viesošanās reize pārsteidza. Pārnakšņojot pie tuvinieces, no rīta kopā ar mammu devās uz automašīnu un atskārta, ka “aplaimots” ar sodu no Salaspils novada pašvaldības policijas. 30 eiro sods piemērots, jo automašīnā nebija atstāta attiecīgās mājas stāvvietu atļauja.

Policijā atsaucās uz Ceļu satiksmes noteikumiem, kuros teikts, ka konkrētā karte dod tiesības novietot spēkratus cilvēkiem ar invaliditāti atvēlētās vietās. Konkrētā teritorija pie mājas ir nama iedzīvotāju kopīpašumā, paši iedzīvotāji noteikuši stāvvietu lietošanas kārtību ar konkrētām atļaujām. Ja tās nav, arī autovadītājam ar invaliditāti piemērojams sods, secināms no kārtībsargu atbildes.

Vairāk skaties TV3 "Bez tabu" sižetā

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu