Šodien, 7. jūnijā, šūpļa svētki, apaļa jubileja pasākumu fejai Gundegai Skudriņai. Cik? Es teiktu – trīsdesmit! Un vispār nepieklājīgs jautājums. Par to, kas šajā dzīves posmā saprasts, sajusts, izsāpēts un saldi izgaršots dvēselē, pastāstīs šie 50 izaicinošie jautājumi, uz kuriem Gundega man atbildēja agrā rīta stundā zem ozola zariem pie aukstas šampanieša glāzes. Jo dzīve ir jāsvin un jābauda - šis nav ģenerālmēģinājums! 

Es tevi izaicinu uz 50 jautājumiem:

1. Saldējums vai austeres?

Obligāti saldējums, jo austeres ir vienīgais produkts, ko es neēdu vispār. Bet es esmu visēdājs.

2. Vai esi sevi iemācījusies mīlēt? Kā tu to dari?

Es uz sevi esmu iemācījusies nedusmoties, es sevi pieņemu. Un tad, kad nāk ārā melnie, jo tuvākie zina, ka man ir arī ērkšķi, es neesmu tikai rozes ziedlapiņa, tad gan sevi mācos pakontrolēt, lai citiem nenodaru pāri. Tas, protams, nav tik viegli kā runāt par to. Bet es sevi labi pazīstu un sev uzticos. Un šī īpašība ļoti palīdz. Zinu, ja man ir slikti, esmu burās vai saniknojusies, ka tas nebūs ilgtermiņā. Kā es sevi mīlu? Sevi pieņemot, prast paņemt pauzi un pateikt nē.

3. Kādus sapņus vai kaislības agrāk savā dzīvē noliki malā, bet tagad jūties gatava izpētīt vai atdzīvināt?

Es visu izdaru, ko gribu. Es nelieku nekad neko malā. Bet, ja runā par mērķiem, - jocīgi, bet man nav nekad bijuši tādi supermērķi. Un tā ir taisnība. Vienīgais mans dzīves sapnis bija, ka vēlos būt mamma. Tas bija tas, pēc kā es ļoti ilgojos, jo ilgi bērniņi pie manis nenāca.

Es esmu jokains cilvēks, kurš nekad nezina, ko ievēlēties pie svecītēm uz tortes.

4. Tava Paradīze zemes virsū...

Mīļoto cilvēku apskāvienos.