Donalds Tramps ir atzīts par vainīgu 34 apsūdzības punktos par biznesa dokumentu viltošanu. Taču tas, visticamāk, Republikāņu partijā neko daudz nemainīs. Viņš ne tikai joprojām ir Republikāņu partijas paredzamais kandidāts uz prezidenta amatu, bet arī republikāņi ir vairākkārt pierādījuši, ka ir gatavi piedot viņa pārkāpumus, lai cik nopietni tie būtu.

Tiesa, Trampa pozīcijas nav tik spēcīgas, kā liecina virsraksti. Patiesībā viņa pārsvars aptaujās joprojām nepārsniedz statistikas kļūdas robežu, un notiekošajās republikāņu priekšvēlēšanās viņš joprojām zaudē 10–20% balsu Nikijai Heilijai, kura no cīņas izstājās pirms vairāk nekā diviem mēnešiem. Ja nebūtu atbalsta no tādiem labēji noskaņotiem medijiem kā "Fox News", trešo pušu un neatkarīgajiem kandidātiem, noslēpumainiem finansētājiem un Krievijas ietekmes operācijām, Trampa reitings būtu daudz sliktāks, nekā tas izskatās šobrīd.

Tomēr augsta ranga republikāņi, tostarp tie, kas pirms tam asi kritizējuši Trampu, cenšas iegūt bijušā prezidenta labvēlību pirms novembra vēlēšanām. Mēs zinām, ka viņu motivācija nav "padarīt Ameriku atkal diženu", kā solīja Trampa 2016. gada kampaņas sauklis. Tātad, kas notiek?