Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties Beidzot! Lubānas ielas "melnajā punktā" gaidāmi satiksmes drošības uzlabojumi (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Lubānas ielas gājēju pāreja pie Pļavnieku kapiem raidījumā "Degpunktā" ir fiksēta vairākkārt. Diemžēl šajā ielas posmā regulāri notiek avārijas, daudzās no tām iesaistīti mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki.

Vēl pirms aptuveni diviem gadiem Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments nesolīja izmaiņas konkrētajā krustojumā vēl vismaz vairākus gadus, bet šobrīd situācija ir mainījusies un pozitīvas izmaiņas ir gaidāmas jau tuvākajā laikā.

Pēdējie divi negadījumi uz pārejas notika maijā. Vienā no tiem cieta riteņbraucējs. Viņu nepamanīja autovadītāja, kurai redzamību ierobežoja blakus joslā braucošais kravas auto. Savukārt otrā avārijā vidēji smagas traumas guva kāds gājējs.

Tumšajā diennakts stundā šķērsot ceļu ir vēl bīstamāk. Ir bijušas situācijas, kurās notriekti tiek pat vairāki cilvēki.

Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks dzīvo netālu no Lubānas ielas un stāsta, ka konkrētajā krustojumā izmaiņas ir veiktas jau vairākkārt, lai organizētu automašīnu plūsmu. Lubānas iela ir noslogota, un, visticamāk, satiksme ar laiku kļūs vēl intensīvāka, jo Pierīgas apbūve attīstās arvien straujāk.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu