Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Infografika Krauze iesaka nākotnē EP vēlēšanas apvienot ar pašvaldību vēlēšanām

Armands Krauze
Armands Krauze Foto: Evija Trifanova/LETA

Vēlētāju aktivitātes veicināšanai turpmākajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būtu nepieciešams tās apvienot ar kādām Latvijas mēroga vēlēšanām, piemēram, pašvaldību vēlēšanām, aģentūrai LETA sacīja zemkopības ministrs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) EP deputāta kandidāts Armands Krauze.

"Vēlētāju aktivitāte ir bijusi stipri par mazu," uzsvēra Krauze, piebilstot, ka pie šāda vēlētāju skaita EP varētu nonākt arī politiskie spēki, kas nestrādā saskaņā ar Latvijas nacionālajām interesēm.

Tāpat viņš uzsvēra, ka būtiski būtu veicināt sabiedrības izpratni par politikas veidošanos ārpus Latvijas un to, kā lēmumi EP ietekmē iedzīvotāju ikdienu valstī. Ja šāda izpratne sabiedrībā būtu lielāka, tad arī iedzīvotāji vēlēšanas apmeklētu aktīvāk, pieļāva Krauze.

Taujāts par ZZS gaidām attiecībā uz EP vēlēšanu iznākumu, Krauze sacīja, ka politiskais spēks cer iegūt vienu mandātu. Vienlaikus viņš arī pauda, ka ja partija pie mandāta netiks, tā joprojām būs virzījusies uz priekšu - īstenotas politiskās kampaņas, paužot ZZS vīziju, kā arī sabiedrība iepazīstināta ar jauniem politiķiem, piemēram, Hariju Rokpelni.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās vēlēšanās nobalsojuši vismaz 520 465 vēlētāji jeb 33,77% no kopējā balsstiesīgo iedzīvotāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati. Vēlētāju aktivitāte vēl nav apkopota tikai nelielā daļā no ārvalstu vēlēšanu iecirkņiem.

Šogad EP vēlēšanās vēlētāju aktivitāte ir pārspējusi divas iepriekšējās vēlēšanas.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu