Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO "Mercedes-Benz" paplašina militārās tehnikas klāstu ar jaunu 8x8 kravas auto

Foto: daimlertruck.com

"Mercedes-Benz Special Trucks" izstādē "Eurosatory 2024" plāno ievērojami paplašināt savu aizsardzības transportlīdzekļu klāstu, vēsta uzņēmums "Daimletruck".

Galvenais notikums būs jaunais "Zetros 8x8" apvidus kravas automobilis, kas no 2025. gada būs pieejams ar četrām asīm un pilnpiedziņu. Šis jauninājums papildina "Zetros" modeļu klāstu, kas tagad piedāvā konfigurācijas no divasu līdz četrasu modeļiem ar iespēju izvēlēties aizsargātas kabīnes.

Jaunais "Zetros 8x8", kas paredzēts militārās loģistikas un atbalsta uzdevumu veikšanai, ir daļa no ievērojama Kanādas Aizsardzības ministrijas pasūtījuma, kas ietver vairāk nekā 1500 "Zetros" transportlīdzekļu, kuri tiks piegādāti turpmākajos gados.

"Eurosatory" apmeklētāji varēs apskatīt šo modeli kopā ar "Zetros" ar aizsargāto kabīni, "Zetros 4x4", "Arocs 6x6", "Unimog" karaspēka transportieri un FGA šasiju.

"Zetros 8x8" ir ievērojami palielināta kravnesība - līdz 25 tonnām, un, pateicoties garākam transportlīdzekļa rāmim, ir paplašināta virsbūves telpa. Tādējādi tas ir piemērots dažādām taktiskām un loģistikas prasībām.

Transportlīdzekli darbina OM 460 rindu sešu cilindru dīzeļdzinējs, kas nodrošina līdz 375 kW (510 ZS) jaudu un 2300 Nm griezes momentu. Tam var būt 16 ātrumu pārnesumkārba vai "Allison" automātiskā transmisija, divpakāpju pārnesumkārba un diferenciāļa bloķēšanas izvēles iespēja, kas nodrošina augstu apvidus braukšanas spēju.

"Zetros 8x8" būs pieejams divos variantos: viens ar diviem priekšējiem un diviem aizmugurējiem tiltiem un otrs ar vienu priekšējo un trim aizmugurējiem tiltiem. Pēdējam ir stūrējams aizmugurējais tilts, lai samazinātu pagrieziena rādiusu. Abi varianti būs pieejami kā vilcēji vai pārvadātāji ar lielu virsbūves telpu.

Nepalaid garām!
Uz augšu