Šovasar Latvijā pirmoreiz notika Āfrikas samits, uz kuru bija ieradušies pārstāvji no 18 Āfrikas valstīm. Lai gan pašlaik apmēram 80% Latvijas eksporta uz Āfrikas valstīm sastāda graudi, Ārlietu ministrijas rīkotajā pasākumā afrikāņu delegācijām tika stāstīts par ambiciozākām jomām: IT, farmāciju, viedajiem materiāliem un atjaunīgajiem energoresursiem. Vai Āfrikā ir pieprasījums pēc šādiem produktiem? Vai varbūt pasākums drīzāk jāuztver kā politiskā šarmēšana pirms balsojuma par Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomē?

Latvijas ekonomika tiek zīmēta rožainos toņos

Uz jūnija sākumā notikušo forumu bija sabraukuši dalībnieki no 18 Āfrikas valstīm – valsts un nevalstiskā sektora pārstāvji un uzņēmēji, liecina Ārlietu ministrijas sniegtā informācija. Pasākums sastāvēja no vairākām tematiskajām sadaļām: pirmajā dienā tika apspriesta Āfrikas politiskā loma pasaulē un drošības jautājumi, savukārt otrajā dienā tika apspriesta biznesa sadarbība, izglītība un attīstības sadarbības nākotne.

Lai gan lielākā daļa pasākuma notika aiz slēgtām durvīm, TVNET+ bija klāt tā ietvaros notikušajā Latvijas–Āfrikas biznesa forumā, kurā Latvijas institūcijas un uzņēmēji iepazīstināja Āfrikas valstu pārstāvjus ar biznesa iespējām, ko sniedz Latvija.