Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

"Rheinmetall" Ukrainā ražos bruņumašīnas "Lynx" (4)

Foto: Rheinmetall

Vācijas bruņojuma rūpniecības uzņēmums "Rheinmetall" sāks Ukrainā ražot bruņumašīnas "Lynx", trešdien, 12. jūnijā, paziņoja uzņēmums.

"Rheinmetall" atklāja, ka Ukrainas atjaunošanas konferences laikā Berlīnē tika parakstīts saprašanās memorands. Līdz šim "Lynx" ražotas tikai Vācijā un Ungārijā.

"Rheinmetall" vadītājs Armīns Papergers atklāja, ka uzņēmums plāno šogad nodot Ukrainai pirmās mašīnas "Lynx" un tuvākajā nākotnē sākt to ražošanu Ukrainā. Ukrainas valdība apstiprināja, ka "Lynx" ražošanu plānots sākts šogad.

"Rheinmetall" preses pārstāvis sacīja, ka ražošanu vadīs "Rheinmetall Ukrainian Defense Industry", kas ir "Rheinmetall" un Ukrainas valsts koncerna kopīgi izveidotais uzņēmums. "Rheinmetall" tajā pieder 51% akciju.

Mērķis ir piegādāt Ukrainai vairākus simtus bruņumašīnu saskaņā ar līgumu, kas vēl jāparaksta, kā arī nodrošināt karavīru apmācību to lietošanā, bruņumašīnu apkopi un remontu.

Ukraina un "Rheinmetall" kopīgi īsteno vairākus projektus, tostarp ražos 155 milimetru artilērijas munīciju.

"Kādu dienu Ukraina pievienosies ES [Eiropas Savienībai] un NATO, un abām organizācijām būs spēcīgs partneris ar spēcīgu aizsardzības rūpniecību, kas nekonkurē, bet papildina. Kopā veidosim brīvās pasaules arsenālu," sacīja Ukrainas stratēģiskās rūpniecības ministrs Oleksandrs Kamišins.

Svarīgākais
Uz augšu