Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

EP Identitātes un demokrātijas frakcija atsakās uzņemt atpakaļ AfD

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ANNEGRET HILSE/REUTERS

Eiropas Parlamenta (EP) Identitātes un demokrātijas frakcija pašlaik neplāno uzņemt atpakaļ savās rindās Vācijas eiroskeptiķu partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD), lai gan tā izslēgusi pretrunīgi vērtēto politiķi Maksimiliānu Krā no partijas delegācijas Eiropas Parlamentā (EP).

AfD preses pārstāvis šodien apstiprināja izdevuma "Politico" ziņoto, ka Francijas galēji labējā Nacionālā apvienība (RN) un citas Identitātes un demokrātijas frakcijas partijas sanāksmē Briselē nolēmušas neuzņemt AfD atpakaļ savās rindās.

Frakcija maijā izslēdza AfD pēc vairākiem skandāliem, kuros bija iesaistīts Krā. Viņš bija galvenais AfD kandidāts EP vēlēšanās.

Krā apsūdzēts par aizdomīgiem sakariem ar Krieviju un Ķīnu, un skandālu izraisījuši arī viņa izteikumi par nacistiskās Vācijas paramilitāro organizāciju SS.

Vācijā svētdien notikušajās EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja opozīcijā esošie konservatīvie CDU/CSU, bet AfD ierindojusies otrajā vietā. Pēc EP vēlēšanām AfD paziņoja, ka aizliegs Krā ieņemt vietu EP. Partija ar šo soli acīmredzot cerēja uzlabot attiecības ar citām labējām partijām, kas pārstāvētas Identitātes un demokrātijas frakcijā.

Krā paziņojis, ka partija pieļāvusi kļūdu, un prognozēja, ka frakcija savu nostāju nemainīs. Šodien viņš izteicās, ka frakcijas lēmums neuzņemt atpakaļ AfD nav nekāds pārsteigums.

AfD līdzpriekšsēdētāja Alise Vīdele šodien pavēstīja, ka partija vērtē alternatīvas alianses EP, un pauda pārliecību, ka iespējams panākt citu vienošanos.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu