Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Naidžela Farāža partija "Reform UK" pirmo reizi aptaujās apsteidz konservatīvos

Naidžels Farāžs
Naidžels Farāžs Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministra Riši Sunaka Konservatīvā partija pirmo reizi atpaliek no Naidžela Farāža partijas "Reform UK", liecina institūta "YouGov" aptauja, kas šo notikumu nodēvēja par "seismisku pavērsienu".

Jaunā aptauja, kas tika veikta trešdien un ceturtdien, liecina, ka pret imigrāciju noskaņotā "Reform UK" ar 19% atbalstu pirms nākammēnes gaidāmajām nacionālajām vēlēšanām apsteidz konservatīvos, kurus atbalsta 18%. Vienlaikus abas partijas ievērojami atpaliek no leiboristu partijas.

"YouGov" norādīja, ka "ir vērts paturēt prātā faktu, ka šie skaitļi ir kļūdas robežās - mēs vēl kādu laiku nevarēsim pateikt, vai "Reform UK" var saglabāt vai uzlabot savas pozīcijas attiecībā pret konservatīvajiem".

Tomēr tā piebilda: "Tas, ka Naidžela Farāža partija ir līdzās valdošajiem konservatīvajiem, ir seismiska pārmaiņa balsošanas ainavā."

Aptauja liecina, ka Kīra Stārmera vadītā Leiboristu partija joprojām ir pārliecinošā vadībā ar 37%.

Ņemot vērā lielo un noturīgo pārsvaru aptaujās, sagaidāms, ka Stārmers kļūs par nākamo premjerministru pēc 4.jūlijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Farāžs ceturtdienas vakarā uzstājoties telekanāla ITV debatēs sacīja, ka viņa partija "tagad ir opozīcija leiboristiem".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu