Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

FOTO Ukraiņi demonstrē, cik izturīga ir Kanādā būvētā "Senator" bruņumašīna (11)

Foto: defence-blog.com

Ukrainas bruņotie spēki ir ziņojuši par ievērojamu incidentu, kurā Kanādā ražotais transportlīdzeklis "Senator", kas būvēts MRAP programmas ietvaros, izglāba vairāku karavīru dzīvības pēc uzbraukšanas uz prettanku mīnas.

Pirms kāda laika "Roshel" ražotais "Senator MRAP" uzbrauca astoņus kilogramus smagai prettanku mīnai. Neraugoties uz spēcīgo sprādzienu, visi mašīnā esošie Ukrainas karavīri palika dzīvi un veseli.

Šis incidents ir pirmais dokumentētais gadījums, kad komerciāli ražota bruņumašīna ir veiksmīgi izturējusi šādu uzbrukumu, tādējādi uzsverot tā spēcīgās aizsardzības spējas.

"Senator MRAP" ir būvēts uz "Ford F-550" lieljaudas kravas automašīnas platformas, tāpēc spēkrats ir ieteicama izvēle kaujas komandām, jo to ir viegli apkalpot un uzturēt. "Senator MRAP" nodrošina efektīvu un pieejamu tehniskās apkopes atbalstu visā pasaulē, izmantojot plaši izplatīto un izveidoto "Ford" transportlīdzekļu servisa tīklu. Transportlīdzekļa lielais klīrenss, četru riteņu piedziņa un 6,7 l turbo dīzeļdzinējs nodrošina tā efektivitāti dažādos apvidos.

Foto: defence-blog.com

Būtiska "Senator MRAP" īpašība ir tā V-veida virsbūves konstrukcija, kas uzlabo izdzīvošanas spēju sprādzienbīstamu uzbrukumu laikā, jo īpaši ar kājnieku mīnām un improvizētām spridzināšanas ierīcēm.

Virsbūves forma novirza sprādziena spēku prom no transportlīdzekļa kabīnes, līdz minimumam samazinot triecienu un cilvēku smagu ievainojumu vai nāves risku. V formas korpuss palīdz absorbēt un izkliedēt sprāgstvielas enerģiju, tādējādi vēl vairāk palielinot transportlīdzekļa izturību pret sprādzieniem.

"Roshel" Ukrainai ir piegādājis vairāk nekā 1000 "Senator" transportlīdzekļu. Kopš tā laika uzņēmums ir kļuvis par vienu no lielākajiem bruņumašīnu ražotājiem Kanādā, ražojot "Senator" transportlīdzekļus dažādās konfigurācijās, tostarp "Senator APC", ERV, MRAP un "Senator Pickup, kas paredzēti kravu pārvadāšanai, piemēram, pretdronu sistēmām, mīnmetēju iekārtām un citam aprīkojumam.

Nepalaid garām!
Uz augšu