Talsos vandaļi izpostījuši šūpuļtīklu parku

TVNET/LETA
Foto: Talsu novada pašvaldība

Pagājušajā naktī Talsos vandaļi izpostījuši šūpuļtīklu parku 1.maija ielā 15, kā arī tīši bojājuši atkritumu urnas pilsētā, informēja pašvaldībā.

Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs Lauris Tīģers informē, ka pēdējā laikā arvien biežāk Talsu pilsētas infrastruktūra cieš vandaļu dēļ, kuri regulāri bojā vidē uzstādīto labiekārtojumu. Šorīt konstatēts kārtējais bojājums pilsētvidē - tīšuprāt sagriezti šūpuļtīkli, kas iedzīvotāju ērtībām bija uzstādīti 1.maija ielā 15.

"Iniciatīva par šūpuļtīklu parku īstenota jau pagājušajā gadā, tolaik tie veiksmīgi izturēja vasaras sezonu, bet šī gan izrādījusies pēdējā, jo patlaban jaunus iegādāties nav iespējams," atzīst pilsētas pārvaldes vadītājs.

Tāpat tīši bojājumi nodarīti pilsētas atkritumu urnām. Tās lauztas un dedzinātas, savukārt vēl viena pēdējo nedēļu iezīme - šķiroto atkritumu konteineros tiek apzināti izmesti sadzīves atkritumi. Patlaban atsevišķus vainīgos pašvaldībai esot izdevies saukt pie atbildības, uzsver Tīģers.

No negodprātīgu iedzīvotāju rīcības ik pa laikam cieš arī pilsētas apstādījumi, bet aprīlī uzstādītais Skaņu puķu dārzs, kas tapa, pateicoties talsinieces Indras Kļaviņas iniciatīvai un līdzcilvēku ziedojumiem, jau pirmajā nedēļā tika sabojāts. Objekts patlaban ir noņemts, tas atkal tiks uzstādīts, kad konkrētajā teritorijā tiks ierīkota videonovērošanas kamera, bet pirms tam vēl jāsakārto nepieciešamais elektrības pieslēgums.

Šāda apzināta kaitēšana gan degradē pilsētas vidi, gan rada finansiālus zaudējumus, turklāt ne vienmēr attiecīgie labiekārtojuma elementi pilsētā atgriežas.

Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs aicina iedzīvotājus, redzot cilvēkus, kuri apzināti posta infrastruktūru pilsētā, piefiksēt notiekošo un sazināties ar pašvaldības policiju, zvanot pa dežūrtālruni 26 132 701.

Tāpat pašvaldība aicina vecākus pārrunāt ar bērniem un jauniešiem vandalisma negatīvās sekas un atgādināt, ka svarīga ir ne tikai savstarpējā cieņa, bet pietāte arī pret savu pilsētu, pagastu un novadu, kur dzīvo.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu